Votati pentru mentinerea religiei in scoli

cineva

/ #279 religia in scoala

2014-11-15 07:42

Sunt profesor de peste 10 ani la liceu si stiu ce inseamana sa predai religia aici. Stiu si care este starea sufleteasca a lor. E pacat sa ramana multi fara nici un sprijin moral cat de cat. Multi marturisesc ca sunt asa de pacatosi ca le este frica sa intre in Biserica de teama sa nu "cada sfintii pe ei". Deci, asa cum sunt de zbuciumati, au constiinta pacatului. Nu le spun eu nimic, ei marturisesc acest lucru. Sunt chiar dintre cei mai neastamparati si catalogati drept copii problema. Apoi de multe ori mi-au multumit daca am acceptat sa ma duc cu ei la Biserica. "Doamna profesoara, n-am mai fost in Biserica de mai multi ani!" Intrebandu-i de ce?, imi spun ca nu au cu cine, ca ai lor nu se duc, ca nu sunt in tara si sunt singuri, parintii sunt despartiti... Daca te duci pregatit la ora, cu drag si deschidere catre ei nu stiti cate intrebari si cat de curiosi sunt, cat de multi cad pe ganduri, cati iti marturisesc cu lacrimi in ochi diferite lucruri adanci din viata lor. Sunt multe de spus despre ora aceasta...  Nadajduim ca va avea Dumnezeu mila de poporul acesta!E destul de zbuciumat si asa... Dar fara religie...