CONSTANTA NU E MAZARE O NOUA PETITIE

gheorghe
Musafir

/ #6 constanta

2014-05-23 13:27

portul constanta este construit de catre guvernul romaniei ,initiator regele carol I, bunicii mei au lucrat toata viata in port ca zidari pietrari ,incepand din 1895, tatal meu a lucrat in port la expeditii ,eu am lucrat intr-o firma de constructii 23 ani cu lucrari foarte mari in port , fostul ICH-CAGCH, multi constanteni mananca o paine din acest port, dar niciodata nu ne-am gandit sa avem noi portul ,foarte simplu : trebuie sa investesti multi bani cu amortizare pe lunga durata, din taxele locale nu ai bani pentru investitii in port. Primaria antebelica a facut investitii de genul Cazinou -ului sau Abatorul (1919 resp. 1936) acum veneticul de mazare le-a vandut sau e pe cale sa vanda, Sa se inteleaga : conf. codului comercial vechi "Statul,comuna" n-au voie sa faca acte de comert, dar ele puteau sa concesioneze proprietatile pentru firme care exploatau si dadeau redevente primariei . dar acume dece nu este asa? Portul Hamburg este construit de Hanseatische Freiestaat Hamburg, orasul liber hanseatic infiintat inainte de infiintarea chiar a statului german (acum 825 ani ) portul este al orasului ,din banii orasului , asta-i alta mancare de peste , mazare dezinformeaza din nestiinta sau cu buna stiinta. Sa terminam odata cu acest mascarici cared ne-a furat orasul ,acest venetic sa plece in satul lui unde s-a nascut ,sa ne lase in paca.