Abuzurile din Romania trec oceanul

Musafir

/ #19126

2014-01-11 21:09

Americanii ne spun ca la ei nimeni nu comenteaza deciziile curtii constitutionale.
• Dar cum sa am incredere intr-o curte care declara ca “ legea prin care se reduc cu 25% salariile bugetarilor este constitutionala numai cu conditia sa nu se reduca si salariile lor, ale magistratilor” ?!
• Cum sa am incredere intr-o curte care declara neconstitutionala o lege pe care cu un an inainte o declarase constitutionala ?!
• Cum sa am incredere intr-o curte care declara ca nu este necesar un prag la referendum iar cand se ajunge la referendumul pentru demiterea presedintelui declara ca este necesar pragul de 51%?!
• Cum sa am incredere intr-o curte care, atunci cand constata ca a fost depasit si pragul impus, vine cu o erata ( nesemnata de toti membrii ) prin care modifica metodologia de calcul a acestui prag, luindu-i in calcul pe toti romanii rezidenti in strainatate care nu au conditii ( sectii de vot la sute de Km ) si nici interesul de a vota ca si romanii din tara.
• Cum sa am incredere intr-o curte constitutionala care declara constitutionala legea reducerii pragului electoral la 31%, dar numai peste un an ?!!! Constitutia este aceeas si acum si peste un an.