Abuzurile din Romania trec oceanul

ovidiu iuliu moldovean

/ #13426

2014-01-10 17:56

poate din cauza ca sint moldovean(accentuat de dreapta), toata chestia asta cu plingerea la "inalta poarta" mi se pare cel putin injositoare pentru noi, toti romanii. daca cei care semneaza astfel de petitii, nu s-ar limita doar la statutul de comentator, din fata tv-ului sau a calculatorului, ci ar incerca sa FACA ceva, situatia din Romania ar fi cu totul alta. pe americani, poate i-a asteptat bunicul meu(Dumnezeu sa-l odihneasca), ca eu m-am lecuit demult de ei si am ajuns la vorba lui Chirila, de la Vama Veche. nula care a venit acum de peste ocean este de fapt ingrijorata de situatia chevron-ului din colonia Romania si nu de pastrarea democratiei in tara asta. dea lungul vietii, am avut ocazia sa vad modelul american de democratie si metodele de implementare in Guatemala, Chile, Vietnam, Honduras, Panama, Angola, Iugoslavia, Irak, Somalia, Libia, Afganistan etc. si este un model pe care nu mi-l doresc niciodata(intocmai ca si cel stalinist). de fapt, la Pungesti, jandarmii romani, care au jurat sa apere interesele cetateanului(nu stiu care cetatean) implementeaza cu succes si cu orice pret, modelul american de democratie si de ecomomie. eu ma gindeam ca, daca jumatate dintre pensionarii din Bucuresti(adica macar 200.000), ar participa la un miting in fata cotroceni-ului macar o data pe saptamina, am demonstra ca avem ceva singe in natia noastra si am atrage si atentia, celor interesati, la situatia creata de basesc si toata gasca lui, politica, juridica si financiara. eu unul nu semnez petitia asta din principiu, fiindca am considerat mereu ca nimeni nu poate sa-mi apere interesele mai bine decit mine. asta in primul rind, fiindca in al doilea, nu mi-au placut niciodata plingaciosii si piriciosii. cu bine!