Impotriva dublarii filmelor in limba romana

Musafir

/ #25

2011-06-07 21:06

Nu suntem o tara de analfabeti sa fie necsar dublarea filmelor in limba romana pentru a potea intelege filmele.Titrarea filmelor atrage dupa sine avantaje ce nu le ofera dublarea. Avantajele titrarii: posibilitatea sa auzi vocea reala a actorului fapt care atarge dupa sine recunoasterea ulterioara a persoanei chiar daca nu il vezi. Am un deosebit respect fata de Victor Socaciu, a fost unul din cantaretii Folk care mi-a facut tineretea frumoasa si ii recunosc vocea dintr-o mie, de ce? pentru ca l-am auzit cantanad Live nu dublat de domnul X.
Asa cum sa mai spus iti dezvolti nivelul de cunostinte in limbile straine si sunt foarte multe persoane care au invatat limba Engleza de la televizor.
Vizionand un film titrat iti soliciti in deosebi simtul vizual, deoarece trebuie sa fii atent si la actioune si la scris in acelasi timp pentru a intelege filmul.
Suntem un popor inteligen si avem nevoie deproiecte si legi care sa ne stimuleze inteligenta nu sa o plafoneze, parerea me aeste ca suntm martorii unei indobitociri in masa.S-a distrus sistemul educativ totalitatea lui, saracia face ca multi din parinti sa nu mai poata tine copii la scoala,cei care inca se mai duc invata cum invata, nu mai sunt cercuri tehnico aplicative, nu se mai ocupa nimeni de timpul liber al copiilor, acesti ajungand sa isi petreaca timpul pa strazi,baruri sau in fata calculatorului pe jocuri agresive.Traim o perioada in care cititul este foarte scazut si unde vizionarea filmelor titrate era era singura modalitate cand tinerii citeau.
Stiti ca desi suntem o tara unde folosirea Calculatorelor rivalizeaza cu tarile occidentale dezvoltate nu se produce soft in limba romana decat foarte putin si cu toate aste suntem foarte buni in domeniu. ......
Romani trezitiva din somn

Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,În care te-adânciră barbarii de tirani!Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!Acum ori niciodată să dăm dovezi la lumeCă-n aste mâni mai curge un sânge de roman,Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un numeTriumfător în lupte, un nume de Traian!