Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11459 Andrei Gerea: „Situaţia e stabilă la Oltchim”

2013-11-11 18:27

http://www.voceavalcii.ro/2013111118220/Andrei-Gerea-Situatia-e-stabila-la-Oltchim.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/525f891e019e8191152f69ebb96804b1_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Conform calendarului administratorilor judiciari, combinatul va fi privatizat în ianuarie 2014.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a venit la Rm. Vâlcea, luni, 11 noiembrie a.c., având ca prim obiectiv vizitarea combinatului chimic Oltchim, despre care a spus că în niciun caz nu va falimenta, având soluţii suficiente şi decente pentru ca activitatea la Oltchim să continue. „Există un calendar al administratorilor judiciari de care ar trebui să se ţină, în care se arată că până pe 17 ianuarie 2014 se aşteaptă ofertele, iar pe 20 ianuarie se deschid plicurile" – a spus Andrei Gerea.

În ceea ce priveşte investitorii interesaţi de Oltchim, dar care ar vrea să preia şi Rafinăria Arpechim Piteşti, ministrul Economiei a precizat: „Discuţiile care s-au făcut cu cei care ar dori preluarea combinatului s-au făcut pe direcţia preluării Oltchim şi divizia de petrochimie de la Bradu, fără rafinăria ARPECHIM. Sunt investitori interesaţi şi de rafinărie. Această parte a discuţiilor legate de rafinărie nu am s-o dezvolt ca urmare a unei înţelegeri pe care am avut-o cu cei de la OMV, există însă deschidere, cine va dori să cuprindă în planurile sale rafinăria, are uşa deschisă, dar trebuie să discute asta cu conducerea OMW. Rafinăria nu e a noastră, e a OMV-ului, cine doreşte o afacere nu de 200 de milioane de euro, ci una de un miliard de euro, va dori şi rafinăria".

Andrei Gerea a mai spus că se caută în continuare capital de lucru pentru a creşte capacitatea de producţie la Oltchim, însă, în aceste moment este asigurată aprovizionarea pentru desfăşurarea activităţii, fiind chiar o cerere în creştere pentru produsele combinatului, adăugând că se doreşte şi plata restanţelor salariale. „Ne dorim în plus o linişte şi un confort pentru cei care lucrează în combinat şi plata unor restanţe salariale. Sunt discuţii iniţiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, cu mediul bancar, cu diverse fonduri de investiţii pentru o finanţare (...) Sindicatele au înţeles situaţia cu restanţele salariale şi nu vor pune pe noi o presiune, deşi nu e vina lor pentru că lucrurile s-au degradat în ultimii ani în combinat, problema salarială rămâne pe primul plan", a menţionat ministrul Economiei.

La final, Andrei Gerea a vizitat combinatul chimic Oltchim, dorind să vadă secţiile care funcţionează şi a avut câteva discuţii informale cu reprezentanţii combinatului.