Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #10327 "Ne-am săturat de vorbe şi filozofii!"

2013-10-19 17:53

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/intalnire-parlamentari-19102013.jpg...

"Ne-am săturat de vorbe şi filozofii

Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Scris de Gabi Bercea

Haideţi să fim cinstiţi, întâlnirea de vineri, de la Consiliul Judeţean, n-a adus nimic nou în situaţia Oltchim. Sindicatele au încercat să ceară din nou o mână de ajutor de la parlamentarii vâlceni şi s-au lovit de împunsături politice şi frică de răspundere. Mai pe şleau, ceea ce am văzut noi vineri la şedinţă n-a fost decât un bla, bla şi nimic mai mult. Oamenii s-au întâlnit să discute discuţii şi să-şi paseze unul altuia responsabilitatea pentru o întâlnire la nivel înalt. N-am înţeles sub nici o formă de ce PSD-ul îşi apără premierul, iar PNL-ul ministrul Economiei. Până la urmă, salvarea Oltchim nu este decât o decizie politică. La guvernarea acestei ţări se află PSD cu PNL, adică USL. Cele două partide nu au decât o singură modalitate: să-şi dea mâna şi să încerce salvarea Oltchim.

De ce nu se poate face o întâlnire la care să participe atât premierul Victor Ponta, cât şi ministrul Economiei? De ce trebuie sindicatele, parlamentarii şi reprezentaţii judeţului să facă două drumuri sau să ceară două întâlniri? Nu ştie Victor Ponta unde e Ministerul Economiei sau nu ştie ministrul Gerea unde este Palatul Victoria? Dacă nu ştiu unul de altul, să se întâlnească pe teren neutru, dar să se întâlnească o dată toţi factorii politici de la nivel Central, să audă povestea cap coadă şi să ia o dată o decizie care ţine numai de ei, acolo, la Bucureşti. Pentru că de întâlniri pe aici, pe la Vâlcea, ne-am cam săturat. Sindicatele vorbesc în van, noi presa ne răcim gura de pomană, iar acolo, la Capitală, îi doare în cot de ceea ce se întâmplă în judeţul Vâlcea.

De laude şi de ce straşnici sunt parlamentarii vâlceni ne-am săturat. Ori pun odată piciorul în prag şi îşi asumă responsabilitatea pentru a găsi soluţia de salvare a Oltchim, ori vin şi spun populaţiei că au minţit-o în campania electorală cum că vor avea grijă de Oltchim şi de judeţ. Filozofii de genul că ăla a făcut demersuri, ăla e amic cu ministrul, iar celălalt a discutat cu toată lumea, dar nu a avut înţelegere nu mai ţin. Vâlcea nu este deloc în situaţia în care să mai asculte asemenea filozofii şi nici să mai aştepte vreo minune. Economia judeţului e la pământ, peste tot sunt blocaje financiare, iar politicienii se ţin de basme şi poveşti."

Preluare articol scris de Gabriela Bercea si publicat de Viata Valcii - http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/20244-ne-am-sturat-de-vorbe-i-filozofii.html