Interesul public mai presus de gustul publicului

Musafir

/ #431

2013-04-05 12:36

Copii imita ceea ce vad.Daca li se repeta de nenumarate ori un lucru il vor asimila.Daca vor vedea/auzi lucruri urate,degradante, asa vor deveni si ei.Un lucru urat este mai usor de copiat pentru ca el face valva, atrage comentarii, priviri, chiar daca neaprobatoare;gesturile frumoase,bunatatea, comportamentul civilizat,toate trec neobservate pentru ca nu stiu sa strige.Calitati precum corectitudinea,generozitatea,respectul se educa in familie, scoala, media.Astazi familia munceste peste masura, scoala nu se implica ,media este plina de sex,scandal,minciuna,violenta.De unde sa primeasca copilul model de compartament?
Personal am o problema cu postul TV Cartoon Network.De la tonul vocilor,pana la subiectele desenelor:lupte(nu intreceri, nu competitii),distrugeri,violente fizice.Se pot auzii si cuvinte precum:"prostule","criminal"," te omor". Un copil de 6 ani care se uita la un post de desene animate ce sa inteleaga? Iar daca inverci sa-l indrumi spre alt canal de desene animate mai potrivit, copilul refuza pentru ca il atrag proiectiile zgomotoase, incitante, care te tin cu sufletul la gura,cu violenta cromatica si nu numai.Sunt de acord cu limitarea accesului copiilor la televizor , dar cand oriune suntem inconjurati de vilenta, de lipsa bunului simt demersul nostru este lipsit de rezultat.
Asa incat eu cred ca trebuie sa fim atenti la subiectele si la modul de expunere a lor sau a altor informatii.