Promovarea examenului de definitivat cu nota 7

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Promovarea examenului de definitivat cu nota 7

Musafir

2013-04-13 07:43

Nu asa ridicam standardele invatamantului romanesc!

Musafir

2013-04-13 09:03

Se doreste intrarea in sistem a cat mai putini dascali tineri, de aceea s-a recurs la marirea notei an de an. Se stie clar ca fara acest examen de definitivat esti pe nicaieri. Speram sa se schimbe ceva caci deja este prea mult.Intr-adevar, un dascal trebuie sa fie pregatit, dar acest lucru nu se testeaza prin marirea notei la acest examen an de an...

Musafir

2013-04-13 09:45

In fiecare an s-au facut experimente pe noi!!! Am ajuns cobaii sistemului. Punem pariu ca ne vor da si subiecte dificile tocmai pentru a demonstra ca NU SUNTEM CAPABILI, CA DE-AIA NU FUNCTIONEAZA SISTEMUL ??? Sa-mi spuna cineva daca a utilizat un singur lucru din PEDAGOGIA TEORETICA la clasa ??? Ceea ce ni se baga noua pe gat sa invatam pentru DEFINITIVAT nu are aplicabilitate la clasa. De ce nu se iau in considerare notele de la inspectii ? Pentru ce mai sustinem inspectii daca acele note nu ne ajuta cu nimic la media de promovare a definitivatului ???
xulescu

2013-04-13 10:06

Acum 30 de ani, nota minima era 7. Nu vad nici o discriminare. Dimpotriva. Oricum aveti dreptul la mai multe sesiuni. Daca nu luati din prima, aveti o motivatie de a invata si de a va perfectiona. Meseria de dascal cere chemare, pasiune.

Musafir

#5 Re:

2013-04-13 15:50

#4: xulescu - Pai, daca acum 30 de ani nota de promovare era 7,  inseamna ca este discriminare. Anul acesta de ce sa fie 8??? Va simtiti mai speciala fata de noi? Perfectionarea profesionala nu consta in repetarea examenului de definitivat!!!! Eu daca dau examenul pt invatatori cu ce ma ajuta literatura  pt invatamantul liceal si matematica pt gimnaziu??? SUNT CURSURI DE PERFECTIONARE MULT MAI EFICIENTE DECAT REPETAREA DEFINITIVATULUI, STIMATE XULESCU!

Tractoras

#6 Tralala

2013-04-13 17:08

E prea plin sistemul de inapti, chiar nu e posibil sa ai profesori care habar nu au cu ce se mananca materia pe care o predau. Plateai acolo un 1000 de euro si te titularizai, erai de rasul elevilor, dar esti titular. Ar trebui retestati toti profesorii care au intrat in sistem dupa revolutie, ca ne-am pricopsit cu mii de rebuturi, care distrug tinerii acestei tari!

Musafir

2013-04-14 13:00

au schimbat si pedagogia dupa bunul plac al unora, dar se vede ce multi analfabeti sunt printre cei de la Minister si care scriu chiar si legile cu greseli darmite materia de studiat. Au doar pretentii ...dar ei de ce sunt buni...????
un profesor mai tanar

#8 Re:

2013-04-14 13:40

#4: xulescu -

Da, unii dintre noi avem daruire si pasiune. Dar trebuie sa ne pastram demnitatea si, mai ales, sa supravietuim. Altfel, chemarea, pasiunea si daruirea nu folosesc.

"La sedinta de Consiliu profesoral în vederea titularizarii, prof. Stefan Procopiu a votat contra numirii lui Grigore Moisil, "candidatul fiind prea tânar" pentru a ocupa postul de profesor.
- E un defect de care ma corectez în fiecare zi, a replicat Moisil.
"

Musafir

2013-04-14 16:25

Anul trecut cel care a luat 7,10 a luat examenul de definitivat, eu anul acesta daca iau 7,90 l-am picat asta inseamna ca cel cu 7,10 stie mai multe decat mine sau este mai pregatit decat mine? Intreb si eu pe cei care cred ca e normal lucrul acesta si care cred ca nu e nici o discriminare

La prima inspectie domnul metodist a spus ca nu a vazut o lectie asa de buna nici la multe din inspectiile de grad dar totusi de la anul nu o sa mai am catedra intreaga pt ca a venit altul care are pile. ma intreb unde isi mai au loc: pasiunea, chemarea, etc

Alina

2013-04-14 16:52

DA, pt meseria asta iti trebuie daruire...ca sa poti sa mori cu ea de gat. La urma urmei totul se rezuma la bani. Eu una, nu am nici cel mai mic interes in a mi da definitivatul. Mai bine lucrez in fabrica pe aceiasi bani dar stiu ca am plecat acasa la ora 4-5 si imi vad de treburile mele. Nu tu invatat pt examen in fiecare vara, nu tu stres cu inspectiile, cu copii... Sincer, orice e mai ok decat invatamantul actual.

Musafir

2013-04-14 18:45

Adevart este incorect. Pentru ca stim foarte bine, examenul de definitivat se lua in unele centre foarte usor si colegii nostri mai cu vechime stiu asta.
prof

2013-04-15 10:58

puneti mana si invatati incompetentilor!

Musafir

#13 Re:

2013-04-16 15:08

#12: prof -

cu ce drept ne faceti pe noi incompetenti?

,,hotul striga hotul''

Musafir

2013-04-17 12:49

Sustin aceasta initiativa.

Musafir

#15 Re:

2013-04-18 15:26

#14: -

Sper sa o sustina cat mai multa lume!

Musafir

#16 nota 8.00 e in regula.

2013-04-20 19:45

acum sa fim sinceri si gradul de dificultate de acum e mult mai scazut fata de sesiunile de pana in 2011. si structura examenului e altfel. in plus, pana nu demult, pentru sustinerea definitivarii era nevoie de minim 2 ani axperienta, dar acum se pare ca nu mai e cazul...

Musafir

#17 Re: nota 8.00 e in regula.

2013-06-04 16:08

anonim

2013-07-03 07:04

dac noi suntem incompetenti cei care ne dam sufletul pt copii ,cei de la guvernare ce mai sunt?

Musafir

2013-07-07 16:34

Nota 7 ar fi suficent pentru obtinerea definitivatului in invatamant.

I.O.

#20 discriminare? HA

2013-07-07 17:05

Acum 25 de ani se dădea deful după 3 ANI de catedră. Din 1994 s-a dat la 2 ANI. De anul acesta la 1 AN de catedră. Aici nu mai este discriminare? Cu fiecare an scăzut la stagiul obligatoriu ar fi trebuit să vă adauge câte un punct la nota minimă de promovare ca să fie egalitate într-un fel?

Musafir

#21 Re: nota 8.00 e in regula.

2013-07-07 17:07

#16: - nota 8.00 e in regula.

s-a schimbat ce???programa e aceeasi, la fel de stufoasa si de inutila (de exemplu, eu la limba spaniola n-am in programa acei autori la literatura..nu voi preda niciodata ce ni se cere la definitivat, asa ca daca nu iau 10 la acest examen inseamna ca nu sunt un  profesor bun?iar la psihopedagogie trebuie sa invatam toti acei termeni, definitii, clasificari..la ce bun?ma ajuta la ceva vreodata?

Musafir

#22 Re: Subiect

2013-07-07 17:12

#20: Alege numele de user - Subiect

Offf, offff...eu sunt debutanta si m-am inscris la def dupa primul an pt ca s-a ivit aceasta ocazie, dar puteam sa astept si cei doi ani, nu ma deranja. De ce trebuie sa se mareasca si nota? Poate unii colegi s-au inscris dupa 2-3 ani.Ce conteaza asta?Pt asta trebuie sa ne fie mult mai greu?Sunt multi profesori cu vechime care au note de 6 la definitivat..Poate nici lor nu le-ar fi convenit sa dea an de an sa poata lua un 8, daca erau in aceeasi situatie

Debutant

2013-07-07 17:13

nu imi vine sa cred ca tot un prof poate sa zica altor profesori ca sunt incompetenti!!! Dar el mai e capabil acum sa dea definitivatul....Sa demonstreze el ca ia 8. Nu inteleg bucuria asta a profesorilor care sunt probabil mai in varsta, ca s-a marit nota la 8. Cred ca sunt la pensie si mai vor ei posturile....altfel nu imi explic!!!

Musafir

#24 Re:

2013-07-07 20:03

#18: anonim -

oare cei ”competenti” ar obtine 8?? sunteti frustrati si plini de rautate...

Musafir

2013-07-07 20:05

Vrem definitivat cu nota 7!