Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post

Musafir

2014-12-28 14:56

e important ce  spune ministrul educatiei despre ora de religie parlamentul sau guvernul nu ce scrieți voi aici .aici sunt mulți oameni care sunt special agitați de persoane care au scopul acesta de a agita spiritele de a tulbura de a dezorienta dezinforma. presa ,massmedia s-au grăbit cu părerile presupunerile care au agitat oamenii prin inducerea ideii ca religia e scoasă sau va fi scoasă  ceea ce de fapt nu este așa.

Raspunsuri

Veronica

#2525 Re:

2014-12-31 13:56:47

#2509: -  

Tu ești de părere că nu va fi scoasă religia din școli, însă nu este așa. Dacă religia va fi scoasă din trunchiul comun automat profesorii de religie își vor pierde titularizările iar numărul de elevi poate fi mărit la o grupă. Deci nu va conta numărul minim de elevi ci faptul că un profesor de religie va putea lucra și cu 40 de elevi în grupă. Deci după părerea ta ce anume se urmărește cu ora de religie? Chestia cu cererile e floare la ureche pentru că știm cu toții că acolo unde profesorii de religie și-au făcut datoria, acolo părinții vor veni cu cereri. Deci nu asta ar fi problema cea mare ci faptul că se scoate religia din trunchiul comun. Mai vreau să amintesc un aspect care arată realitatea în școlile românești - de ce CCR nu se leagă de acele ore care nu se fac? De exemplu copilul meu anul trecut a fost în clasa I și nu a făcut nici măcar o oră de sport, iar profesorul a luat bani pe aceste ore tot anul școlar. Degeaba am ridicat eu problema în ședințe nu s-a rezolvat nimic. Sunt atacați profesorii de religie care își fac datoria punând bani din buzunarele lor pentru materiale didactice, iar acei profesori care nu fac nimica sunt trecuți cu vederea. Nu vede nimeni și nu aude nimeni nimica.