Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Musafir

/ #4861

2012-06-26 20:31

Numai copiii care au gandit fraza au trecut drept raspuns predicativa!

“Gramatica de la A la Z”/coordonator Mircea Mot. Cornelia Chirita, Steluta Pestrea Suciu, pag. 256, pct.TOPICA: propozitia subordonata predicativa sta de obicei dupa propozitia regenta; asezarea inaintea regentei se justifica afectiv: Ce nu-mi doream in asemenea clipe este necazul acesta.
Ce s-a intamplat, stie deja toata lumea.Ce este mai dureros e faptul ca, desi a recunoscut problema, ministrul nu rezolva situatia.Este ca si cum recunosc ca am gresit, si in loc sa ma corectez (desi am toate mijloacele sa o fac)merg mai departe in greseala.Este atitudine de ministru? Aceste 6 puncte pe care le-ar da copiilor nu ar face dintr-un copil slab unul bun, dar ar garanta poate intrarea unui copil bun la un liceu foarte bun, unde si 10 sutimi conteaza.Este nedrept si foarte greu de explicat copiilor cum pot rata o sansa in viata din greseala unora...Eu zic, cat mai este timp, sa reveniti si sa spalati onoarea celor care au facut subiectele fara cap.Nu ar fi prima situatie rezolvata in Romania asa.Au fost legi, norme care s-au schimbat cand a trebuit sa fie aplicate deoarece nu se puteau... aplica.Deci, precedent exista. Nu dezamagiti si copii...Ei sunt viitorul, speranta...