Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

NA

/ #2385 Re: .....

2012-03-17 10:57

#2203: Attila - .....

Prietene, te felicit pentru cat de bine scrii romaneste si stiu bine ca nu esti singurul.

Ai dreptate intr-o oarecare masura. Dar retine ca nimeni nu-i impiedica pe etnicii maghiari sa studieze in limba romana si sa profeseze aolo unde se poate intelege cu pacientii in limba materna.

Ideea care repugna romanilor este aceea de segregare si de discriminare pozitiva. Stiu bine ca intelegi, asa ca nu voi dezvolta subiectul.

Daca maghiarii isi duresc cu adevarat sa traiasca in buna pace in Romania, ar trebui dupa parerea mea sa inteleaga cursul istoriei si sa nu se mai victimizeze. Sa arate un pic de loialitate tarii asteia si sa nu se mai lase manipulati de partide care, chipurile, le apara interesele.

Exista o diferenta neta intre drepturile culturale - si cinste etniei care l-a dat pe Petofi Sandor- si ceea ce solicita etnicii maghiari la indemnul politicienilor de aceeasi etnie. Este pacat. Medicina nu e cultura, e stiinta, e profesie, e...... Ca sa nu mai vorbim ca sansele de afismare profesionala diminueaza urmare a izolationismului.