Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

/ #48203 Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

2016-08-24 16:48

Liberalii din Mehedinţi cer salvarea Oltchim! PNL Vâlcea e în silenzio stampa?

Dacă noi, vâlcenii, nu suntem în stare să ne luptăm pentru companiile noastre şi pentru ca economia din Vâlcea să revină pe un drum normal, atunci o fac alţii. Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, este cel care a luat miercuri, 24 august 2016, atitudine şi a cerut imperios Guvernului Cioloş să intervină pentru salvarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Într-un comunicat de presă, penelistul Virgil Popescu atrage atenţia că guvernul condus de Dacian Cioloș „trebuie să garanteze un proces de vânzare transparent, asupra căruia să nu planeze dubii de niciun fel, și în același timp trebuie să continue să clarifice pentru Comisia Europeană toate problemele cu care se confruntă fabrica de la Râmnicul Vâlcea”.

În sprijinul ideii de mai sus, Popescu amintește că Oltchim este singurul producător de sodă caustică lichidă din Europa Centrală și singurul producător de clor din România, iar de această întreprindere depinde menținerea activității industriale în zona Râmnicul Vâlcea „și tocmai de aceea trebuie găsite soluțiile care să ducă la ieșirea din situația actuală”.

„Oltchim, una din cele mai mari companii din portofoliul Ministerului Economiei, se confruntă de ani buni cu probleme complexe.

După privatizarea eșuată în care a fost implicat Dan Diaconescu și intrarea sa în insolvență, Oltchim este din nou scos la vânzare și îmi doresc ca de această dată părțile interesate să trateze cu toată seriozitatea acest proces.

Deși se află în insolvență din 2013, situația financiară a combinatului din Râmnicul Vâlcea s-a îmbunătăți, iar veniturile acestuia au depășit chiar estimările din planul de reorganizare. După o serie de rezultate negative, în primul semestru al acestui an, Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat un profit net de 18,5 milioane lei, iar  această revenire trebuie să fie un argument în plus pentru găsirea unui investitor serios până la sfârșitul anului.

Combinatul chimic are nevoie urgentă de cineva care să știe ce presupune o astfel de privatizare și care să înțeleagă că, pe lângă achitarea datoriilor și repunerea pe picioare a fabricii, trebuie să acorde o atenție sporită angajaților și să găsească soluții optime, astfel încât aceștia să își păstreze locurile de muncă.

În plus, nu trebuie să uităm că activitatea combinatului Oltchim afectează puternic două județe, că aici lucrează oameni din Râmnicul Vâlcea, dar și din Argeș, iar responsabilitatea potențialilor investitor este una extrem de mare, și tocmai de aceea autoritățile trebuie să le asigure siguranța juridică a privatizării”, detaliază Virgil Popescu.