Morometii la subiectul 3 la bac

Musafir

/ #1311 "Harap Alb" la Subiectul 3 la Bac

2016-07-05 11:13

Eu zic sa ii punctam si pe cei care au scris "Harap Alb"... sau eventual daca au comentat vreo poezie... ori poate au dorit sa se exprime artistic asa ca au scris o "compunerica" despre ce au ei de gand sa faca vara aceasta dupa ce trec cu brio de "examenul maturitatii" pentru ca de... s-au chinuit si ei. Este ironic cum 4800 de oameni care vor sa promoveze tocmai acest "examen al maturitatii" isi demonstreaza imaturitatea manifestandu-si frustrarile in petitii online si comentarii obscene. Anul trecut am fost si eu in pielea celor care trec acum prin emotiile examenului si am avut un subiect similar. Am avut si noi de ales un roman interbelic cu care sa lucram. Nu spun ca am fost noi niste copii deosebiti care nu au macar in vocabular notiunea de "greseala". Ceea ce spun este ca daca tot se doreste cu atata ardoare sa se demonstreze maturitatea si inteligenta deosebita a unor copii care fie nu cunosc sensul cuvantului "interbelic", fie au invatat cuvant cu cuvant un singur comentariu pentru ca "pica "Morometii" ca asa a zis doamna", copiii in cauza ar putea macar sa isi asume greseala cu demnitate, iar parintii sa inceteze sa ii mai incurajeze in actiunile lor care nu fac decat sa ii faca de ras in fata unei tari intregi. Succes la celelalte probe!