Desfintarea Politiei Locale

Anonymous

/ #1059 Stimati prieteni ,

2016-06-05 21:12

Vad multa ura impotriva Politiei Locale si in special a agentilor acestei " institutii " . Nu cred ca aceasta abordare a subiectului este cea mai buna . Din pacate , Politia Locala este " un rau necesar " , insa nu sub aceasta forma . Dupa cum se stie , Politia Nationala ( ca si Jandarmii de altfel ) , nu au resursele necesare in indeplinirea tuturor misiunilor pe care le au . Din acest motiv , un sprijin in plus este bine venit . Daca este sa comparam un agent de " nationala " din cei recrutati din sursa externa cu unul de  " locala " , vom descoperi ca ambii au un curs de 3 luni , frecventat in una din scolile M.A.I.  Cu toate acestea , difera atributiunile fiecarei categorii , insa nu asta am vrut sa subliniez . Noi intotdeauna cind incercam sa " ne facem singuri dreptate " , dorim sa distrugem ceea ce ni se pare ca ne afecteaza in mod direct , DAR , nu ne gindim la adevaratul rau . Asa a fost si la " Colectiv " si in alte cazuri . Cel putin teoretic , Politia Locala e buna dar , ar trebui sa li se impuna primarilor sa le acorde personalitate juridica de exemplu si sa nu mai fie doar " un birou al primariei " . Astfel , agentii vor fi obligati sa munceasca cu adevarat (nemaifiind " sponsorizati " din bani publici ) , directorilor , nu li se va mai putea cere sa fie sub papucul primarului sau al consilierilor locali , conducerea sa fie votata de cetateni  , nu numita politic . Si astfel se vor putea schimba multe , iar cetatenii de rind vor fi mai increzatori . Desfiintarea acestei " entitati " , nu va duce nici pe departe la " uciderea pupincurismului din primarie  " , ci doar la diminuarea lui . Am spus ca " locala " reprezinta un rau necesar , intrucit si alte state civilizate o detin si are atributiuni foarte bine stabilite si delimitate . Cred ca daca am lupta pentru acelasi lucru , ar fi ideal . O discutie constructiva pe aceasta tema , fara jigniri si insulte , ar fi mult mai buna , iar niste propuneri de modificare a comportamentului si a drepturilor si obligatiilor politistilor locali , ar fi mult mai utila .Ginditi-va totusi ca s-au investit foarte multi bani publici si chiar ar putea avea potential aceasta " locala " cu niste modificari drastice !