Legalizarea Urgenta a Detinerii de Arme Letale!!!

Musafir

/ #55

2016-06-03 14:10

Privind onest la initiativa,cu atestat si cazier psihologic proaspat, mesajul mi se pare de bun simt si ma asociez fara rezerve. Sa nu uitam insa sa evaluam cat mai obiectiv posibil, consecintele pentru o perioada de "tranzitie" de cel putin 25 de ani! Initiatorii,cred fara rezerve ca, se situaeaza la un nivel educational si de civilizatie echivalent standardelor lumii moderne. Ce ne facem cu efectivele a cel putin doua generatii, cea actuala activa descendenta din linia II-a, a mentalitatii din urma? Priviti la Generalul Izmana, ascuns sub sigla "interesului national" ca exemplu de tipologie a generatiei si de ce nu la urmatoarea generatie din categoria "beizadele". Va imaginati ca acest plus de "siguranta" conferit de o arma letala va fi utilizat doar in legitima aparare, stare de necesitate, cazuri fortuite, tradare nationala sau bun al unui proprietar onest, similar cu un autoturism? Cum cand in acesta lume pentru triplu omor, din culpa, pe trecere de pietoni, asistam la 3 ani cu suspender,in multiple exemple? Desigur acest gen de cazuistica enumerrat succint, n-ar trebuii sa devina o bariera limitativa pentru aceasta initiativa si prin urmare nici un risc nu e prea mare dar, sa nu neglijam nicicand consecintele pe termen mediu si lung, mai ales daca ne gandim la caracterul natiei careia ii apartinem. Constat cu tristete ca nu ne situam la cotele la care, prin spalare de creier, am fost indusi sa credem: Nu-l mai citez pe Herodot, din a carui definitie, ca popor din care ne tragem, a fost omis a spune ca suntem, nu numai iute la manie, harnici dar si hoti inca din faza embrionara, mincinosi si mai tragic decat toate acestea avem si instinc canibalic. Putine natii au in atributele definitiei caracterului lor asemenea "caltati" . Pana cand mai apar initiative demne de luat in seama , as vrea sa cred ca nu suntem pierduti. Raspuns final DA! E drum lung, daca va uitati la cele din urma aberatii aduse la statut de lege, in baza ultimelor modificari si adaptari la legea 295/2004 ( vezi L.319 si Hot 130, in vigoare din 16 Ian/2016)
Aberati!:
1. Titularul isi pierde dreptul de detinere si folosire a armelor letale sau neletale .. etc…, dac a se constata ulterior ( fara limita de timp)ca, acesta a obtinut aceste drepturi in baza unor informatii false. Nici o referire la resposabilitatea obligatiile si consecintele c e ar putea fi suportate de “organul competent”
2.Persoanele fizice nu pot detine alte arme decat cele prevazute in anexele ‘‘…” si sunt insirate toate anexele la lege, daca au caracteristici similare sau asemanatoare : ATENTIE! Altele decat cele prevazute de lege.