Ciolos, opreste crima!

Musafir

/ #109

2016-02-02 08:32

Legea aceasta, care contravine oricarei norme ce tine de civilizatie si de practicare a unei profesiuni care n-ar trebui sa accepte eutanasierea animalelor ca regula care sa inlocuiasca actiuni logice, umane, demne, de control al inmultirii animalelor (ma refer la domeniul veterinar), nu numai ca nu a rezolvat problema, ci a dus la cresterea inimaginabila a abandonului si a cazurilor de maltratare, unele chiar in locurile de "colectare si depozitare", numite adaposturi, in mod fals. Faptul ca nicio institutie responsabila nu-si face treaba (ANSVSA, DSVSA-uri judetene, cu tot cu asa-zisa politie a animalelor, primarii si consilii locale, politiile de toate felurile) in ceea ce priveste obligativitatea inregistrarii si sterilizarii, prevenirii si sanctionarii abandonului si a maltratarii animalelor, a facut ca intreaga tara sa fie plina de animale abandonate (margini de drum, santuri, paduri, locuri de depozitare a gunoiului de prin orase, maluri de rau, etc., creand un aspect de tara in care nu legea domneste, ci inertia si incompetenta institutiilor responsabile. Am avut ocazia sa am musafiri din tari civilizate, uimiti de frumusetile tarii, dar oripilati de ceeace au vazut pretutindeni in tara, oriunde am incercat sa-i ducem, concluzia vizitelor fiind, de fiecare data: "e insuportabil sa vezi cat de cruzi pot fi oamenii, intr-o tara atat de frumoasa; nu ne dorim sa mai venim curand, pentru ca plecam coplesiti de magnitudinea acestui fenomen dureros..." Este momentul sa stopati acest fenomen, pentru ca, prin inactiune, el capata o dimensiune monstruoasa! Asadar: inregistrare, microcipare, sterilizare, sanctiuni pentru detinatorii care nu se supun legilor, care abandoneaza si maltrateaza animale, sanctionarea institutiilor care nu-si indeplinesc atributiile, inlocuirea eutanasierii cu aceste masuri! Vrem sa fim considerati drept cetateni ai unei tari civilizate!!!