Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

pentru cei de citesc de pe telefoane mobile
Musafir

/ #29826 Re: Re: Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment

2014-11-26 13:03

#29825: - Re: Gheorghe Piperea plătit regeşte pentru a administra un faliment 

 Taxe şi impozite  plătite pe bani neîncasaţi

În primăvara acestui an, foştii angajaţi ai combinatului au aflat, tot din greşeală, că statul le-a perceput taxele şi impozitele pe salariile compensatorii neîncasate. Respectivii au aflat din fişele fiscale pe 2013 că şi-au primit integral plăţile compensatorii promise de administratorul judiciar şi şi-au plătit şi taxele către stat, deşi ei n-au văzut un leu. Foştii angajaţi figurează la FISC cu sume încasate în cuantum de 79.000 lei, bani care n-au ajuns în buzunarele lor. Nicolae Burdoază, un fost angajat de la Oltchim, a rămas fără ajutor social pentru că figura cu  venit. Vâlceanul susţine că este obligat să trăiască cu ceilalţi cinci membri ai familiei din venitul de completare de 1.000 lei, iar cazul lui nu este singular. Foarte mulţi copii au rămas fără burse de studii şi alte reduceri din cauza mânăriilor făcute de Ministerul Economiei.
Cu toate că în data de 31 iulie 2013, fostul ministru Mariana Câmpeanu spunea că Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim, banii nu au ajuns nici în prezent la beneficiarii de drept… au fost reinvestiţi în combinat fără ştirea angajaţilor, o procedură suspectă care s-ar putea lăsa cu câteva dosare penale.
"Din datele pe care le cunosc, de la Combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii.", spunea  Mariana Câmpeanu în data de 31 iulie 2013.
Şi tot anul trecut, în vară, administratorul judiciar le  promitea salariaţilor de la Oltchim că cei care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii doar, doar îi va convinge să intre de bunăvoie în şomaj. Ca urmare a acestor asigurări, 60% dintre cei care au fost daţi afară au intrat în şomaj, dar fără şanse prea mari de a-şi recupera banii, deşi s-au judecat pentru ei.
În toamna acestui an, disperaţi de inerţia guvernului, o parte dintre ei au realizat un memoriu pe care l-au adresat atât parlamentarilor vâlceni, cât şi candidaţilor de preşedinţie Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu. Dacă primul a luat dosarul cu promisiunea studierii lui, cel de-al doilea nici nu s-a uitat la el. Deputatul PLR Romeo Rădulescu a promis că se va ocupa personal de el, dar a sfârşit prin a o bălăcări în presă pe purtătoarea de cuvânt a disponibilizaţilor. Aşa se face că Tania Coman, cea mai vocală reprezentantă a foştilor angajaţi, cu o vechime de 30 de ani în combinat, a ajuns ,,o sărăntoacă datornică la stat”, deşi îşi plătise şi impozitele pe banii neîncasaţi … adică era în avans cu plata datoriilor către stat. O nesimţire crasă pe care chimiştii au promis că o vor amenda cum se cuvine la alegerile viitoare.
Disponibilizaţii au intentat două acţiuni în instanţa de judecată, dar au pierdut pe mâna avocaţilor care i-au vândut după ce i-au jecmănit de câteva milioane  de lei bune, cam 6 milioane lei vechi de fiecare nefericit. Procesul a durat un an, săptămâna trecută au pierdut şi recursul de la Curtea de Apel Piteşti unde instanţa a decis că societatea este în insolvenţă şi nu este obligată să le dea banii când vor ei, ci după declararea falimentului societăţii. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă.


Disponibilizaţii au cerut falimentul Oltchim

Supăraţi din cauza ţepelor luate de la Ministerul Economiei,  cei şase foşti angajaţi ai Oltchim au cerut falimentul societăţii. Chimiştii au considerat că au aşteptat suficient de mult din luna iunie 2013 până-n noiembrie 2014 şi grăbesc moartea combinatului în ideea că aşa îşi vor primi  banii promişi de Guvernul Ponta. Miercuri, 19 noiembrie, reprezentanţii consorţiului de administratori judiciari ai Oltchim, Rominsolv şi BDO Business  Restructuring, ar fi trebuit să prezinte judecătorului sindic tabelul definitiv al creanţelor şi planul de reorganizare al societăţii, dar nu a fost să fie nici acum. Gheorghe Piperea promite de doi ani acest lucru, dar nu reuşeşte să-şi respecte angajamentul luat.    Reprezentantul Ministerului Economiei la Oltchim, Bogdan Stănescu, a declarat  că nu s-a mai pus problema prezentării tabelului definitiv al creanţelor, întrucât instanţa a luat în discuţie disjungerea într-un alt dosar a cererilor de faliment. Astfel, foştii angajaţi  îşi vor susţine cauza la sfârşitul lunii ianuarie a anului 2015. “Nu s-a pus problema să se depună tabelul definitiv al creanţelor în data de 19 noiembrie. Ieri, abia s-au discutat cererile de introducere a falimentului. Din câte ştiu, s-a dat termen în 28 ianuarie”, a precizat administratorul special al Oltchim.
Judecătorul sindic a dat un nou termen şi în ceea ce priveşte depunerea tabelului definitiv al creanţelor: 7 ianuarie 2015, urmând ca  planul de reorganizare să fie afişat pe data de 7 februarie 2015.

D.N.

 

Info Puls dă în judecată CET Govora

Firma editoare a publicaţiei Info Puls va acţiona, săptămâna viitoare, în judecată atât CET Govora cât şi Consiliul Judeţean Vâlcea. Demersul nostru are la bază o solicitare absolut legală prin care ceream date de interes public de la societatea vâlceană al cărei acţionar majoritar este Consiliul Judeţean. Adresa prin care am solicitat aceste informaţii datează din 7 august anul curent. Conform legislaţiei, în maxim 30 de zile trebuia să primim informaţiile solicitate. Nu le-am primit nici până astăzi. Am evitat deschiderea unui proces în plină campanie electorală pentru ca demersul nostru să nu fie interpretat ca o acţiune cu iz electoral. Menţionăm că în prezent Info Puls este singurul ziar din Vâlcea care nu beneficiază de contract de publicitate cu CET Govora. De mulţi ani Consiliul Judeţean, a se citi conducerea acestuia, foloseşte CET Govora pentru a arunca bani presei locale. Presa închide ochii de dragul acestor contracte şi se face că nu vede problemele de la CET. De-a lungul anilor, CET Govora a cheltuit, anual, miliarde pentru o publicitate inutilă, deoarece este singurul furnizor de apă caldă şi energie termică din oraş. Vom solicita de la CET în instanţă daune în valoare de 10 % din suma totală a contractelor de publicitate acordate presei în acest an de CET. În cazul în care vom obţine aceşti bani, vom ajuta cu ei familii cu restanţe la plata utilităţilor din Râmnic. Vom selecta familii care au lucrat la Oltchim, au fost disponibilizate şi minţite, ţepuite, practic, de oameni care îşi bat joc permanent de râmniceni. Iar tovarăşilor de la PSD le spunem să nu mai caute vinovaţi pentru eşecul din alegeri de la municipiu. Este un eşec perfect explicabil dacă citiţi cu atenţie acest articol!

http://www.infopuls.ro/