Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Teo

/ #1477

2014-11-23 13:03

VAd ca multi se declara morti fara religie si ca fara ea nu ar mai fi oameni! Bun. Asta inseamna ca acum, aveti o religie, o cunoasteti, o practicati, o studiati, nu? Cati dintre voi, sustinatori ferventi, ati citit macar o data Biblia? cati dintre voi stiti ceva despre istoria crestinismului, despre Sfintii Parinti, despre dogmatica? Cati dintre voie stiti unde se duce sufletul cand moare? Ma rog, ar fi trebuit sa va va intreb mai intai daca v-ati pus problema si ati cautat raspunsul in religia de care sunteti atat de strans legati. Stiu, o s araspundeti repede: In rai! Mai ganditi-va, raspunsul este gresit. Cititi Biblia!

Ati vazut manualele de religie din scoli? Ati citit, ati vazut ce se preda acolo? Eu nu vreau sa ii spuna nimeni copilului meu ca il calca masina fiindca s-a certat cu un coleg. Si nici ca va merge in iad daca isi traieste viata asa cum considera el, nu dupa cum ii spune popa, scoala, guvernul, televizorul sau eu mai stiu cine.

Religia. Religia inseamna sa te reconectezi cu Dumnezeu, in gand, in fapta, in comportament. Voi, crestinii care aparati religia, asta invatati la biserica, asta ii va invata popa pe copii? Sa se reconecteze cu Dumnezeu sau sa ii fie frica de El, de pedepsele lui, de iad, de greseala, de a fi el insusi? Vreti sa ii invatati pe copii, la varste la care nu inteleg, ca nu ei sunt responsabili de faptele lor, ci Satana care l-a ispitit si ca trebuie sa se fereasca mereu de un rau pe care nu il vad, nu il inteleg, nu il cunosc?

Invatand religia in scoala, primind note si fiind obligati sa invete rugaciuni, lectii si povesti, vor invata sa urasca religia, sa o considere corvoada. Sunt mai religiosi tinerii care au facut religie de la clasa I? Vi se pare ca sunt mai responsabili, mai educati, mai aproape de Dumnezeu copiii carora li s-a vorbit despre Dumnezeu si Satana de la varste la care nu intelegeau prea multe nici despre lumea obiectiva, materiala?  Cum sa inteleaga ei o lume invizibila, incarcata de filosofie, frica, sfinti morti care le vorbesc si fac minuni, ingeri care ii pazesc si demoni care vor sa le faca rau, un Dumnezeu atotputernic care se lupta si pierde multe batalii cu un supus al sau, Satana....? Nici adultii nu inteleg.

Eu am crescut fara religie in scoala si ma consider om intreg, viu, responsabil.

Sigur ca e mai usor sa ma injurati decat sa imi dati dreptate. Nu am nevoie sa imi dati dreptate. Eu zic doar sa va ganditi....si sa dovediti ca religia v-a ajutat sa fiti buni crestini.