Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Maria

/ #765

2014-11-18 10:32

Dincolo de incalcarea unor drepturi,cred ca se urmaresc scopuri mai bine conturate. Mereu se acuza prezenta unei forme de manipulare din partea religiei,de 'indoctrinare' dar...daca ne gandim mai bine,nu Biserica este cea care ne manipuleaza,ea nu ne cere nimic.... tocmai statul,care apare ca un 'salvator', ca un binevoitor este cel care are nevoie de oameni usor de manevrat,de mase care sa gandeasca la fel,lipsite de orice forma de spiritualitate. Ratiunea este cea care ne inseala!!! Altfel cum explicam lucruri contradictorii carora le dam dreptate? Religia are la baza un singur adevar,pe care omul nu il cuprinde cu totul,de aceea nu corespunde omului extrem de rational. dar, chiar si in aceste conditii, chiar fizica cuantica a ajuns la afirmarea unei divinitati...de ce atunci ne este negata spiritualitatea? Pedagogia,din Antichiate pana acum aminteste religia ca modaltate de inaltare a omului. Istoria nationala:ne-am nascut popor crestin. Cultura:primele carti din spatiul romanesti au fost religioase,sa nu mai amintim de arte,de pictura,de muzica... Psihologia-pai educatia religioasa invita la reflectie,la introspectie,la autocunoastere,ca sa nu mai spunem ca este cea mai eficienta modalitate de fortificare interioara...si cate alte argumente.... Doar niste debili mentali puteau face asta... Concluzia: noi trebuie sa ne lipsim de toate astea pt ca asa vom fi mai bune marionete... Felicitari sustinatorilor acestor idei care se cred interesanti dar...totusi dau dovada de lipsa cunoasterii de cauza.