Spune NU construirii de biserici in Parcul Natural Bucegi

DB

/ #1371 Petitie

2014-09-23 13:52

1.In mod firesc "zonele protejate",fie parcuri naturale sau parcuri nationale,trebuie protejate.Asta implica responsabilitatea celor ce ajung acolo, atei sau nu;nu are importanta.

2.In culturile "alpine" intradevar,prin maretia si frumusetea lor, muntii te fac mai puternic in masura in care ii intelegi. Acesta este si motivul,cred,pentru care a aparut aceasta idee cu biserica...sau manastirea-nu mi-e clar.Asa cum nu mi-e clar daca un slujbas al Domnului se simte mai puternic in Bucegi decat in avenul V5 din Apuseni.

3.Eu as propune, daca este permis, o solutie de compromis.Construirea unui obesrvator astronomic caci si asa nu avem.Biserica va da banii (si nu-i ieftin) iar oamenii de stiinta ii vor chema pe preoti sa priveasca cerul...sa fie mai aproape de Dumnezeu.Contra cost,evident.Desi Carpatii romanesti nu prea se preteaza la astefel de constructii (altitudine scazuta, nebulozitate,pozitia fata de ecuator...) meritam si noi un observator astronomic.Personal, asta ca sa dau idei bisericii, as prefera Retezatul.