Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Disponibilizat fara salarii

/ #3960 CERNEV - VUVUZEAUA PCC CANTA LA TAMBAL SI VOSGANIAN IL ACOMPANIAZA LA PIAN!

2013-05-16 14:16

http://www.gov.ro/declaratii-ale-premierului-victor-ponta-sus-inute-la-inceputul-edin-ei-de-guvern__l1a120005.html

CUM ESTE POSIBIL CA UN MINISTRU AL ROMANIEI SA MINTA IN ASEMENEA HAL INTR-O SEDINTA A GUVERNULUI ROMANIEI?
Citez "Varujan Vosganian: Arpechim, practic, nu a mai funcţionat din 2008, deşi Platforma Oltchim a investit 106 milioane de euro şi personalul a îndeplinit activităţi doar de mentenanţă, de menţinere în stare de conservare a instalaţiilor. În programul de disponibilizare, pe care noi l-am autorizat şi pentru care am oferit şi resursele financiare bugetare, în care fiecare salariat disponibilizat va primi, în funcţie de vechime, salariul mediu net pe economie pe perioade cuprinse între zece luni şi 24 de luni - fireşte dacă în această perioadă nu găseşte un alt loc de muncă. Aşadar, în acest context, s-a procedat şi la o restructurare la Arpechim, în speranţa că, dacă programul de viabilizare pe care eu o să vi-l prezint săptămâna viitoare, până la privatizare, şi privatizarea merg aşa cum sperăm, Arpechim să reînceapă să funcţioneze, să se integreze într-o formulă de privatizare, care să îl utilizeze cu întreaga capacitate. Aşadar, drepturile salariale au fost plătite integral până la zi, în ciuda faptului că Platforma Oltchim, în integralitatea sa, de la 1 ianuarie 2012, nu a funcţionat decât într-un procent de 33%; noi am asigurat plata salariilor integrală. De aici înainte, dat fiind că e vorba de o pregătire pentru privatizare şi pentru faptul că vom crește capacitatea de producţie la circa 50-60%, am procedat la această disponibilizare, pe care am convenit-o şi cu conducerea combinatului, şi în care s-a inclus şi Arpechimul. Am înţeles că deja acolo personalul a înţeles că e nevoie de acest pas pentru viabilizarea combinatului. Se asigură numărul de personal care să permită conservarea şi relansarea, în momentul în care finanţarea va fi asigurată într-o proporţie mai mare.
Victor Ponta: ...Vreau să vă rog direct, ca şi până acum, să aveţi o comunicare cu reprezentanţii angajaţilor, cu mass-media. ................... Important e să fie salvat Oltchimul şi Arpechimul şi eforturile pe care le facem, inclusiv bugetare, vreau să la transmitem în fiecare zi. E o situaţie dificilă pentru acei oameni. Eu vorbesc de ei, nu vorbesc de cei care acum le plâng pe umeri cu lacrimi de crocodil. Eu vorbesc de oameni şi acolo trebuie să aveţi grijă.
Varujan Vosganian: După ce vă voi face această informare, o să vă rog să-mi permiteţi să fac o întâlnire chiar la Platforma Oltchim, împreună şi cu administraţia locală şi cu sindicatele...

CUM POATE SA SPUNA CA SALARIILE LA OLTCHIM SUNT LA ZI CAND ACEST LUCRU ESTE DEPARTE DE ADEVAR. PANA IN ACEST MOMENT NU S-AU PLATIT URMATOARELE DREPTURI SALARIALE: TRANSPORT LUNA DECEMBRIE 2012 SI APRILIE 2013, TICETE DE MASA PENTRU IANUARIE, FEBRUARIE, MARTIE, APRILIE 2013, AVANS LUNA IANUARIE 2013 SI PARTIAL LUNA APRILIE 2013. CRED CA SI PINOCHIO AR FI INVIDIOS PE "REALIZARILE' ACESTUI MINISTRU.