NU folosirii termenului 'autism' in sens peiorativ de politicieni

Musafir

2012-02-04 14:45

Am semnat aceata petitie cu gandul ca acest"mare politician"ion iliescu[nu merita sa-i scriu numele cu majuscule]v-a pricepe ce inseamna autismul!!!

Musafir

2012-02-04 14:52

Convingerea mea este ca persoanele cu AUTISM nu "sufera" de asta, ci sunt alesi iar inteligenta lor o depaseste mult pe a celor multi care se cred "normali"

Musafir

2012-02-04 14:52

Ar trebui facuta cite o petitie pentru toate felurile de handicap.Sau cel mai bine EDUCATIA adusa acolo unde ii este locul.Prea se manelizeaza totul.

Musafir

2012-02-04 15:44

prejudecatile trebuie sa fie inlaturate de noi toti cei care aparam demnitatea fiecarui om.
AUTISM ROMANIA
Autorul acestei petitii

#5 Re:

2012-02-04 16:34

#1: -

Aceasta petitie este adresata TUTUROR oamenilor politici si tuturor celor din fac afirmatii in spatiul public folosind 'autismul' in sens peiorativ. Dl Iliescu nu este singurul, din pacate. Este doar unul dintre cei mai cunoscuti politicieni, ceea ce este cu atat mai grav.

Musafir

2012-02-04 17:17

Sunt emotionata la maxim, deoarece acum cateva minute am auzit un mod de exprimare lipsit de bun simt si informare, a unei persoane care se adresa unei alte persoane, in sens de bataie de joc, diagnosticandu-l ca Autist. Oare trecem de la eticheta frecvent folosita in trecut, pe care o stim cu totii, la o noua eticheta, mai de actualitate. Daca da, sa nu mai pretindem ca am evoluat.
Sunt cu tot sufletul si profesionalismul aproape de aceasta petitie, care trebuie sa trezeasca iubirea si intelepciunea in sufletul oamenilor.
Iubesc autistii si lucrez cu acestia, daca toti am avea in noi o mica parte din frumusetea si sinceritatea autistilor, am fi cu siguranta de o mie de ori mai buni si mai frumosi.
Psihoterapeut Camelia Calauz
www.clinicapsihosomatica.ro

Musafir

2012-02-04 21:54

ASA CEVA NU SE FACE , SI SA LE FIE RUSINE TUTUROR CELOR CARE FOLOSESC ACEST TERMEN SA JIGNEASCA PE ALTII SAU DIN ALTE MOTIVE!VA ROG SUPORTATI ACEASTA CAUZA SI HAIDETI SA-I PUNEM CAPAT!SUPORTA TE ROG!

Musafir

2012-02-04 21:59

Lucrez cu copii cu C.E.S. Indiferent de problemele lor, toti sunt minunati, ii iubesc mult si incerc sa ii ajut cu tot ce pot si cu tot ce stiu. Nu judecati aspru acesti oameni!

Musafir

2012-02-05 11:54

Fiecare cuvant ar trebui folosit in intelesul sau propriu. Din pacate, sunt categorii de persoane (politicienii si ziaristii, realizatorii de emisiuni TV) care, din dorinta de a parea emancipati , folosesc anapoda cuvine pe care le cred ei mai noi, mai interesante. Este cazul termenului "autism"; in acest caz chiar jignesc persoane nevinovate si ar trebui pedepsiti !

Musafir

2012-02-05 16:42

NU FOLOSITI CUVANTUL "HANDICAPAT" CU SENS PEIORATIV!!!!
MAINE SI TU POTI FI LA FEL!
AR TREBUI AFISAT PE TOATE ZIDURILE SA-I INTRE ROMANULUI IN CAP, SA-SI EDUCE COPILUL SA-I RESPECTE PE CEI DIFERITI DE EL SAU SA SE AUTOEDUCE SA FIE -OM-

Musafir

2012-02-05 21:19

e greu sa fii in aceasta situatie...nu intelegeti cat e de greu..politiceni nu stiu cei cu dansii...mai degraba sa faceti ceva pt coopii cu aceasta afectiune...centreee...

Musafir

2012-02-07 12:10

poate daca ar sti cat de greu e pentru copiii cu autism sa invete sa comunice si cat efort trebuie sa depuna parinti,atat fizic cat si finaciar nu ar mai vorbi atat de usor despre "autism"

Musafir

2012-02-07 16:21

MAI BINE AR FACE CEVA PENTRU ACESTI COPII NU SA-I BATJOCOREASCA!

Musafir

2012-02-07 17:03

sunt de acord , oamenii care sufera de aceste afectiuni , trebuie respectati dar mai mult trebuie ajutati,sunt la fel ca noi toti ceilalti, sunt oameni

Musafir

2012-02-08 11:38

Sa le fie rusine acelor politicieni care folosesc termenul "autist" si nu au facut niciodata nimic pentru a ajuta copiii autisti.

Musafir

2012-02-13 09:40

Fiul meu este olimpic la mai multe materii, participa la concursul de discurs public in limba engleza (pe care o vorbeste impecabil), de curand a obtinut locul intai....si ceva foarte important...nu stie sa minta si nici sa fure...si sufera de autism...

Musafir

2012-03-02 07:20

Este o initiativa laudabila!
Va sustinem si multumim !

Musafir

2012-04-01 09:24

Politicienii nici măcar nu cunosc definiţia autismului, dar folosesc termenul pentru că dă bine în discursuri...Ruşinee!!!!

Musafir

2012-04-01 16:54

daca ar stii cum este un autist nu si-am mai permite sa se joace cu acest termen.Nu sunt scursura societatii "autistii",le ajunge faptul ca autistii sunt autisti, nu merita nimeni sa-si insuseasca nici macar in gluma un astfel de termen,nu-l meritam

Musafir

2012-04-26 23:00

Cred ca din toate tarile din UE Romania este singura tara care nu da nici un fel de atentie asupra acestor copii sau persoane cu diferite probleme de acest gen. Rusine Romania Rusine autoritati.

Musafir

#21 Re:

2013-05-01 20:18

#10: -  

Musafir

2015-09-28 15:53

Am plecat d'un tara pt copilul meu ...are o tulburare din spectru autismului....medicii nostrii n-au reusit sa puna un diagnostic timp de 5 ani....Autismul nu este o boala....este o tulburare....copilul meu este ffff inteligent ....romanii nu au stiut sa-l aprecieze ....aici ...da ....cred ca politicienii romani sunt vu adevarat " autisti" ....cel tipic vu retard mintal ....