Susține acordarea parafei pentru farmaciștii din România

Federația Promedica și Sindicatul Promedica Farmaciști solicită acordarea parafei profesionale tuturor farmaciștilor din România. Este o situație de neînțeles și inacceptabilă ca farmaciștii, piloni esențiali ai sistemului de sănătate, să fie singura categorie profesională medicală care nu beneficiază de parafă, în timp ce asistenții de farmacie au deja acest drept.

De ce este importantă parafa pentru farmaciști?

Asumare și responsabilitate: Parafa reprezintă un simbol al asumării responsabilității și al profesionalismului. Farmaciștii sunt specialiști calificați, cu studii superioare, care merită recunoașterea deplină a competențelor lor.

Verificarea documentelor medicale: Parafa este esențială pentru validarea și verificarea documentelor medico-farmaceutice. În absența acesteia, procesele de verificare devin mai dificile și mai susceptibile la erori.

Trasabilitatea activităților profesionale: oferă informații importante și complete despre metodele, înregistrările și acțiunile prin care se poate reconstitui istoricul unei activități sau a unei persoane, astfel se poate interveni în cazul în care este nevoie de evaluarea, controlul și/sau corectarea unui proces.

Conformitate cu regulamentele: Asistenții de farmacie, o categorie profesională subordonată farmacistului, beneficiază deja de parafă. Este nedrept ca farmaciștii, cu pregătire și responsabilități superioare, să nu dețină același drept. Mai mult, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, în indicatorii de evaluare, solicită parafarea și semnarea documentelor.

Prin semnarea acestei petiții, cerem alinierea legislației românești la standardele internaționale și recunoașterea deplină a rolului farmaciștilor în sistemul de sănătate.  Parafa nu este numai un simplu instrument, ci un simbol al profesionalismului, al calității și al siguranței actului medico-farmaceutic.

Acordarea parafei farmaciștilor nu este numai un drept, ci și o necesitate pentru îmbunătățirea calității și siguranței serviciilor medico-farmaceutice oferite pacienților.

Vă invităm să semnați această petiție și să o distribuiți colegilor și susținătorilor pentru a aduce o schimbare pozitivă în profesia noastră.

Ana-Maria Predila    Contactați autorul petiției

Prin semnarea petiției, accept faptul că Ana-Maria Predila va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri: