Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Quoted post

mama de predicativa

#5363 Re: Re:

2012-06-26 23:31

#5350: syl - Re:  

Nu am cum sa o iau la bani marunti... eram de fata. Ca orice parinte care isi sustine copilul, eram acolo cand a iesit din examen. Profesoara, care pana atunci flutura subiectele prin curtea scolii si sustinea ca e sb, cand a iesit fata mea si a zis ca e pr, a inceput sa se balbaie. A mai iesit o fata care a zis ca e pr, a inceput sa argumenteze raspunsul ei, iar profa zicea "lasa cuvantul dificultatea!!" Pai de ce sa il lase?? Sa iti iasa tie sb?? Avand in vedere ce raspuns a dat ministrul, nu e de mirare. Si pentru ca maine e examenul la mate, sa facem un calcul scurt: 90% sustin ca e si pr si sb, 100% sustin ca e sb, deci DOAR 10 % sunt convinsi ca e sb!!! Iar din cei 90% ce sustin ambele variante, vreo 50% sunt niste lingai, care zic "da, sa traiti!". Nu au curajul sa spuna adevarul!!!

Sunt mama de fata predicativa, SI SUNT MANDRA DE ASTA!!! 

Raspunsuri

syl

#5373 Re: Re: Re:

2012-06-26 23:38:08

#5363: mama de predicativa - Re: Re:

Sa va traiasca ! Si sa va bucure ! Dar , faptul ca profesoara a inceput sa se balbaie ar trebui sa dea de gandit ! Nu o mai ca nu luati inginereste , ca nu 90% din copii au spus ca e predicativa , daca ar fi fost asa , ar fi fost aici peste 100.000 de semnaturi in petitie ! Marea majoritate de fapt sunt cei care au scris ca este subiectiva , nu sunt doar 10% , dar copiii , ca sa le faca pe plac parintilor , spun anumite lucruri care , stiu ei sigur , ca ii scot din incurcatura ...iar profesoara , din pacate , si nu este singura , ar trebui sa dea un examen serios la limba si gramatica romana

Musafir

#5430 Re: Re: Re:

2012-06-27 00:59:58

#5363: mama de predicativa - Re: Re:

asa este...si eu sunt mama de olimpica predicativa...suntem in aceasta situatie datorita faptului ca  inspectorii de specialitate nu au avut curaj sa recunoasca in fata ministrului ca baremul e gresit, desi au primit suficiente precizari din partea profesorilor...dar sa nu uitam ca  sunt numiti in functie pe criterii politice, nicidecum pe competente profesionale ... e trist ca un copil la 14-15 ani trebuie sa invete o asemenea lectie...