Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

#4996 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-30 14:48

#4994: - Re: Re: Re: Re:

Sfintia ta, ma refeream la faptul ca de ziua maghiarilor de pretutindeni, anul acesta, la Satu Mare, alaturi de stegul Ungariei nu a aparut si steagul Romaniei, asa cum prevede legea, cu  titlu de obligativitate.

Pentru o fata bisericeasca, folositi cam prea des semnul exclamarii, semn de frustrare sau de o falsa constienta a dominarii. Ce sa fie?

Raspunsuri

Musafir

#4997 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-30 15:23:30

#4996: - Re: Re: Re: Re: Re:

Eu n-am auzit despre aceasta lege (si nici despre ce s-a intimplat la Satu Mare). V-as ruga frumos sa-mi spuneti exat ce fel de lege este aceasta (cum se numeste, ce nr. are).

Oricum, eu nu stiu nimic despre sarbatorile de la 15 martie de la Satu Mare (eu n-am fost pe acolo). Daca s-a intimplat orice fel de incalcare a legii, asta trebuie sa fie sanctionata (bineinteles) conform legislatiei in vigoare. Asta e clar. Eu cred ca era o simpla greseala, dar daca prin aceasta a fost incalcata legea, organizatorii evenimentului trebuie sa fiu sanctionate.

Iar interpretarea dumneavoastra (cam ciudata) despre motivele folosintei semnului exclamarii, mai bine sa nici nu le comentez (cred ca astfel de prostii rautacioase nici nu trebuie luate in considerare).

Eu v-am scris si sustin: simbolurile nationale a statului roman sunt respectate in toate institutiile minoritare, precum si la majoritatea evenimentelor. Daca la Satu Mare s-a intamplat o greseala unica, aceasta trebuie sanctionata (inse nu se pot face generalizari pe baza ei).

Satmarenii de altfel traiesc in pace si nu sunt atat de nationalisti ca si targumuresenii (nici maghiarii nici romanii).

Nu stiu daca ati auzit despre acel steag uriaş care va fi ridicata in centrul orasului. Propunerea partidelor romanesti era votata de toti UDMR-isti din consiliul local (UDMR-ul acolo fiind la putere) - chiar unele organizatii romanesti le-au criticat pe consilieri, spunand ca acest steag urias ar fi foarte scump.

Deci tocmai din cauza acestui precedent nu cred ca ceea ce s-a intamplat la 15 martie ar fi fost o insulta sau un gest nepoliticos bine voit si planificat. Era probabil o greseala care sigur ca va fi sanctionata.