Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

#4669 comentariu

2012-03-23 17:59

#4654: - Re: Re: Re: Re: Profesori maghiari de la UMF: Nu le-am cerut studenţilor români să înveţe limba magh

mi se pare aiuria sa spune-ti ca nu vorbiti corect romaneste, desi traiti in Romania, ati urmat o scoala in limba romana, mai spuneti ca ati si citit in lb.roamana si totusi aveti probleme de exprimare. un bun exemplu de roman adevarat de alta nationalitate este dl.Raed Arafat -subsecretar de stat in M.S. Dansul cum a puput sa invete corect limba romana, desi pana la 20 de ani -poate nici nu a auzit vreun cuvant romanesc... si e cu mult mai mare respectul pt un om ca dansul pt ca fiind un strain in Romania a reusit sa infiinteze un serviciu atat de important pt tara cum este SMURD-ul.

concluzie: daca se vrea - se poate!!!!!!!!!!!!!

Raspunsuri

Musafir

#4673 Re: comentariu

2012-03-23 18:21:18

#4669: - comentariu

"mi se pare aiuria sa spune-ti ca nu vorbiti corect romaneste, desi traiti in Romania"

Asta e problema dumnevoastră. Eu v-am explicat care e problema (şi asta nu e ideea mea, ci a specialiştilor în domeniul pedagogiei de limbi).

În rest dumneavoastră puteţi avea orice părere.

De altfel nu am urmat o şcoală română ci una maghiară, în care româna era predată ca şi în şcolile cu limba de predare română: am învăţat poezii şi comentarii, o grămadă de INFORMAŢII transmise în limba română (despre elementele simboliste în poezia bacoviană, despre ipostazele geniului în opera eminesciană), am învăţat geografie în limba română (ştiu o grămadă de termeni geografice, absolut corect) şi istoria României, tot în limba română (ştiu ce înseamnă teoria continuităţii, teoria roesreliană, perioada domnitorilor fanarioţi din Moldova şi Ţara românească), etc.

NUMAI ROMÂNEŞTE NU ŞTIU destul de bine - căci acest sitem idiot (pe care susţineţi şi prin această petiţie) a UITAT cumva să-mi învaţă LIMBA română.

Dacă dumneata tot nu înţelegi despre ce e vorbă, atunci ori dumneate eşti retardat mintal, ori eu nu pot să mă exprim de loc româneşte (ceea ce nu este de loc inposibil, privind funcţionalitatea acestui sistem inadecvat, al cărui "rezultat" sunt şi eu din acest punct de vedere).

În acest caz vă rog, pune mânuţa să citeşti şi dumneata nişte cărţi de specialitate despre acest subiect (sunt convins că sunt o mulţime şi în limba română).