Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Quoted post

Musafir

2012-03-14 18:11

Acum 22 ani am fost studenta la UMF Tg Mures. Colegii unguri din acea perioada au fost instigati la revolta, au avut si pina atunci si ulterior invatamint in limba materna. Au fost situatii stressante atunci, dar le-am depasit.
Nu doresc ca si studentii de acum sa treaca prin aceleasi stari.
La Botosani a venit un medic - ungur - inainte de 1989 si nu stia sa scrie si nici sa predea romaneste la liceul sanitar din localitate.
Oare Romania nu mai are nevoie de medici scolarizati la Tg Mures?

Raspunsuri

Musafir

#499 Re:

2012-03-14 18:16:30

#494: -

Si ce s-a intamplat cu acel doctor de etnie maghiara in Botosani? a invatat lb.romana ? a trebuit nu ? Altfel nu putea practica...este un lucru de la sine...

Referitor la intrebarea dvs....Oare Romania nu mai are nevoie de medici scolarizati la Tg Mures?...eu as pune altfel intrebarea, oare Europa nu are nevoie de doctorii romani ? . pentru ca sunt umiliti si batjocoriti in tara numita Romania, cu salarii mizere...statistic in ultimii 3-4 ani 20000 de medici au plecat din tara...

Dar despre acest lucru tacem malc, marea problema este ca iarasi ungurii astia isi cer un drept

Musafir

#506 Re:

2012-03-14 18:28:15

#494: -

Nu toti ungurii sunt asa. Eu sunt pt macar elganta si civilizatie in convietuire. Am cunoscut si unguri de treaba. Sigur, multi sunt "indoctrinati" de sefii lor, care - la randul lor - sunt "indoctrinati" (si platiti) de sefii iredentisti maghiari de la Budapesta. Care Ungaria mare?!!!! A fost Imperiul austriac, si doar putin peste 2 decenii Imperiul austro-ungar (de fapt, aceasta sintagma apartine tot ungurilor, nu austriecilor). Indiferent, ei au fost vasali si adevaratele capitale ale Imperiului austriac au fost Viena si Praga. In cele 2 decenii, cand armata austriaca era slabita de razboaiele napoloniene, ungurii au santajat (cum observam ca fac in continuu) si au obtinut 3 ministere care sa fiinteze la Budapesta. Dar "minunea" a durat pana la revolutia din 1848. Oricum, austriecii faceau tot ce vroiau ei, de la Viena, dandu-le ungurilor doar o iluzie de importanta. Ungurii nu au fost niciodata o Ungarie mare, dar - recunosc - arunca bani multi si lobby foarte agresiv pe plan european si international. De ce, ce spera ei, este o trilema, nu o dilema, deoarece evolutia democratica nu se poate intoarce inapoi in era medievala, doar pt ca vor unii dintre ei. Asa, si italienii ar putea pretinde refacerea Imperiului roman. Tipii sunt absurzi si cred serios ca ar trebui sa mearga la un control psihologic.