PROPUNERILE CARE AR FI STOPAT TALHARIILE GUVERNANTILOR

Quoted post

DDS

#16 Re:

2015-11-11 14:47

#14: -  

Daca se schimba constitutia ,toate acestea se vor putea realiza...........grupul nostru........DDS...........Obiectivele noastre sunt si PRINCIPIILE noastre:
1. Nimeni nu are dreptul sa decida in locul altora.... nici macar reprezentantii nostrii ! Ei trebuie sa respecte votul grupului.
2. Transparenta totala. Absolut TOT ce tine de interesul grupului si actiunii noastre comune, trebuie discutat NUMAI pe aceasta pagina de facebook !
3. Nimeni nu are vre-un merit mai mult decat altul. Fiecare este obligat sa respecte in mod egal principiile si obiectivele noastre !
4. Nu lucram cu bani. Deoarece militam pentru salvarea Romaniei de la talharia guvernantilor, consideram ca interesul pentru a obtine acest deziderat este unul colectiv, deci motorul lui nu trebuie sa fie material, ci spiritual, SINGURA ENERGIE CARE MAI POATE SALVA ROMANIA TREBUIE SA FIE PATRIOTISMUL PERSONAL AL FIECARUIA . De aceea NU strangem cotizatii, NU acceptam donatii de nici un fel si nici fonduri de la bugetul statului. Toata actiunea noastra se bazeaza pe benevolat.

---- PROGRAMUL DDS----- (OBIECTIVE)
Democraţie Directă Sarmisegetuza (DDS) militeaza pentru :
A) Modificarea Constituţiei Romaniei cu introducerea Democraţiei Directe model elveţian.
“Referendumul" sau "dreptul de VETO" pe legi, adică dreptul populației de a refuza o lege propusă de Parlament în timp real, înainte de adoptare sau ulterior, după ce a fost adoptată, valabil și pentru o lege adoptată prin inițiativă cetățenească și se constată că nu este bună sau nu are efectul scontat.

B) Modificarea Constituţiei Romaniei cu introducerea Transparenţei totale in fondurile publice şi in toate contractele şi licitaţiile cu statul. Să se creeze posibilitatea garantată de Constituţie ca oricine să poată vedea, urmări, verifica toate conturile din bani publici, pe internet, in orice moment, iar orice reclamatie cu privire la abuzuri constatate de persoane fizice sa fie facută publică, precum şi soluţionarea lor.
Publicul are dreptul de a avea acces la toate informațiile cu privire la afacerile publice.
Aceasta include toate conturile institutiilor publice, detalii bugetare, contracte de achiziții publice, fondurilor din taxe și contribuții, etc.
Transparența reduce corupția și construiește o bază solidă pentru încrederea publică în guvern și in sistemul politic.
C) Modificarea Constituţiei Romaniei cu interzicerea privilegiilor de orice natură acordate parlamentarilor, şi a imunitaţii lor. Salariul unui parlamentar să nu depasească cinci salarii minime pe economie.
D) Promovarea deciziilor luate respectand voinţa majorităţii cetăţenilor romani cu drept de vot. Voinţa poporului consultată prin referendumuri să primeze voinţei parlamentarilor sau altor reprezentanţi alesi şi nimeni să nu poată impiedica punerea ei in aplicare.
Referendumurile să fie organizate sistematic odată la 3 luni prin urne, prin postă, prin internet, in functie de voinţa poporului pe fiecare regiune in parte.

Să se supună referendumului toate proiectele de investiţii importante, (referendumuri economice), la nivel naţional si regional, precum şi toate deciziile importante pentru popor.
Să se creeze posibilitatea ca poporul roman să decidă direct toate schimbările din toate sectoarele (invătămant, cultură, agricultură, industrie, sănătate, armată, securitate etc), şi să poată să modifice şi să adapteze oricand orice strategie de dezvoltare, la orice nivel public de organizare.
Stimularea autonomiei regionale in ceea ce priveste luarea deciziilor de interes local pe comune, oraşe, judete, regiuni.
Crearea unui front comun pentru apărarea valorilor naţionale, autonomiei şi independenţei Romaniei precum şi a integrităţii teritoriale.
Concentrarea eforturilor pentru a crea posibilitatea fiecarui cetaţean roman să participe in direct la luarea deciziilor, pentru constientizarea valorii personale a fiecaruia, emanciparea romanilor din toate colţurile lumii spre o dezvoltare economica şi o prosperitate sigura. Asigurarea libertaţii presei, a circulaţiei informaţiei pentru a asigura fiecarui cetaţean accesul la opinia specialiştilor pe problemele supuse referendumurilor.
Reunirea eforturilor tuturora pentru a impiedica furturile din banii publici, evaziunile fiscale, corupţia la toate nivelurile, pentru a crea o legislaţie mai simplă şi mai usor de inţeles pentru tot poporul, astfel incat să se stimuleze respectarea ei, spre bunăstarea fiecăruia.
Crearea unui consens naţional pentru a asigura o bună inţelegere cu toate minoritaţile, in vederea concentrarii tuturor eforturilor spre o prosperitate comună şi imbunătăţirea imaginii romanilor in lume.
Toţi reprezentanţii aleşi să respecte deciziile poporului, să fie evident că poporul este suveran la nivel decizional, astfel incat să nu poată lua hotărari fără să aibă acordul majorităţii cetăţenilor.
In respectul faţă de stramoşii nostri, conştienţi de bunurile si valorile comune şi de sarcina noastra de a ne asuma responsabilităţile faţă de generaţiile viitoare, ştiind că doar cel ce se foloseşte de libertatea sa este liber într-adevăr și că forţa comunităţii se măsoară în funcţie de bunăstarea celui mai VULNERABIL dintre membrii , vom milita impreuna pentru realizarea acestor obiective.
.-------- IATA SINGURA CALE PASNICA DE A OBTINE OBIECTIVELE NOASTRE--------

Raspunsuri

TUDOR MIRCEA STEFAN

#89 Re: Re:

2017-04-22 23:17:16

#16: DDS - Re:  

DEMOCRATIE DIRECTA SAU PARTICIPATIVA nefunctionala in Romania
NU AI VOIE SA TI DAI CU PAREREA DACA NU TE PRICEPI
DE ACEEA SUNTEM ACUM AICI PTR CA AM VOTAT CA NEPRICEPUTII
LA FEL FAC SI PARLAMENTARII VOTEAZA LA ORDIN POLITIC.... LA FEL FACETI SI VOI... VOTATI CREZAND CA VA FI BINE IN ROMNAIA DOAR APLICAND DEMOCRATIA DIRECTA ...

Doresc sa lamuresc putin lucrurile desi in cuvinte putine este greu, iar oamenii n-au timp de texte lungi

Va dau mai jos un citat din wiki iar concluziile mele sunt urmatoarele:

1 . Elvetia are constitutia din 1848 cu democratia directa.
Azi dupa aproape 200 de ani, le este bine, ca in multe alte tari din Europa cu democratie, cu parlament, dar poate nu neaparat din cauza asta a democratiei directe.

A.Sa nu uitam ca Elvetia au o pozitie startegica ce le a permis neutralitatea ceea ce poate a insemnat enorm.Nu sunt nici mediu la istorie recunosc, ma documentez cand am nevoie, cat am timp.Oricum nu au fost in mijlocul frontului si au scapat cu abilitate si noroc de invazii.

B. Ar trebui sa stim si cate probleme au avut in acesti 200 ani, cate "capete au taiat" pana sa ajunga aici.
Cate revolte au avut? CAti de Horia Closca si Crisan au avut? Noi i am uitat, fortati.
Daca aplicam metoda lor poate ne ia si noua 200 sau chiar 400 ani s ajungem undeva considerat "normal"

2 . TArile din Europa (nu ma mai refer strict la Elevtia ptr ca nu o consider relevanta si argumentez in continuare), au avut sansa din generatie in generatie sa si transmita toate victoriile democratiei... pep cand noua ni s a rupt filmul cu comunismul... iar asta mi se pare cel mai important stimata domnisoara Weber Daniela... sa fim realisti la nivelul de educatie civica al unui popor... si realitatea la noi este dezastruoasa... nici nu poate fi catalogata...la acest aspect trb sa va ganditi si "sa luati tara la pas", "sa i luati pulsul". Toate popoarele au naivii si needucatii lor ib can acelasi procent, ca si la noi...dar la noi NIVELUL este minimal la acelasi procent comparativ....

3. Romanii au fost condusi cu mana de fier 45 ani de comunisti, acum sa le cerem sa judece si sa se conduca singuri? Le lipssesc cei 200 de ani de continuitate, de experienta democratica, le lipseste istoria.
MA intelegeti? E ca si cum ai pune niste aurolaci sa judece la Curtea Martiala, pe patriotii si pe eroii neamului!!!!!!!!!

4. Avem si noi Initiativa legislativa cetateneasca dar, realitatea este ca:
- fara vot electronic, dar sa zicem ca s ar putea face, dar sigur ar fi masluit ca la romanika
- oricum legea ar ajunge la Parlament care este majoritar format din partidele care au mintit cel mai mult si cel mai bine si au avut sponsori patriHOTI
- ne lipseste solidaritatea si din cauza ca inca suntem speriati de cultul securitatii comuniste care inca functioneaza in parte in serviciile statului. Romanii inca se tem sa nu si piarda serviciul daca au alte opini idecat seful, patronul, institutia bugetara.Patroni ise tem de controale si de falimentul iminent si tot asa.

5. Avem si referundum dar nu poate fi initiat de popor si nu poate fi consultat decat- (parca) de Presedinte si strict ptr:
- prb de interes national (si acum am auzit ca Nicolicea vrea sa delimiteze ce inseamna interes national sa nu se intelega cumva si lupta anticoruptie din greseala),
- pentru revizuirea Constitutiei facuta de comunistii lui Iliescu
- si ptr Demiterea Presedintelui Romaniei (chestie cu care l a santajat Dragnea pe Klauss cand a facut guvernul)

6. Avand in vedere toate aceste aspecte argumentate,( la care m am gandit si eu cand cautam solutii ptr iesirea din acesta bucla) eu am ajuns la CONCLUZIA si la SOLUTIA ptr ROMANIA asa cum este ea acum ca CEL AMI SIMPLU SI RAPID (dar se pare ca multa lume nu pea mai citeste, doar da like la poze daca sunt resuite sau daca au titluri BOMBA...) ar fi ca prin INITIATIVA CETATENESCA sa cerem PARLAMENTULUI O LEGE, A COMPETENTEI< CARACTERULUI SI BUNEI CREDINTE ptr toate persoanele publice SI IN PLUS ptr ca SUNTEM ROMANI, SA LE CEREM SI GARANTII< GIRANTI, PE FAMILIILE LOR in SOLIDAR ptr toate actiunile lor. dpdv administrativ, civil si penal. Adica, in cazul in care a facut ceva ilegal, imoral, antiromanesc sa fie pedepsiot si respectivul dar si familia lui cu pedeapsa corespunzatoare faptei
Atentie, nu te obliga nimeni sa dai garantie unui membru al familiei ptr o functie publica decat daca esti ferm convins ca acea persoana este apta, corecta etc
Si nu te obliga nimeni sa ocupi functii publice.
MAi multe detalii depre motivatia ideii de garantare a familiei aveti pe linkul acesta:
AM SCOS LINKUL ERA PREA LUNG PTR SITEUL ASTA

Daca vi se pare interesant si real, aplicabil mai sunt articole pe pagina respectiva cu detalii despre modalitatea de aplicare, despre rezultate rapide (cum ar fi legile s efac rapid de cei competenti si n ude parlamentari adormiti care asteapta sa voteze la comanda politica a liderul de partid sau d egrup etc... MAi astia si daca erau genii n uaveau cu msa se priceapa la atatea domenii diferite... De asta mi am dat seama in faza in acre am vurt sa ma fac parlamentar cu dat spaga la orice partid ca sa pot schimna lucrurile din interior... si am realziat ce prostie era sa fac ca nu aveam nici o putere. nici la microfon nu ajungeam decat ptr 2 minute pe an cred, iar initiativele legislative ar fi zacut in sertarul sefilor camerelor sau ai comisiei juridice etc.... de aia nici independentii carecti nu au ce face dar probabil ca le place pozitia sociala)
MA opresc aici ca o sa ma limiteze FB la numar de caractere.

7. DAca vreti sa contribuiti la popularizarea acestei idei avem o postare cu un mic plan aici:
AM SCOS LINKUL ERA PREA LUNG PTR SITEUL ASTA

8. Sunt de admirat oamenii ca domnisoara Weber Daniela si multi altii care incearca sa faca ceva ptr tara asta, sa ofere solutii, dar ele trb sa fie si aplicabile si sa mai fim si in viata sa le vedem rezultatele.Ori din pacate cu toata sinceritatea ideea cu modelul elvetian poate o vor apuca star stranepotii nostri in Romania.
M as bucura daca Weber Daniela ar intelege ce am scris pana acum si nu s ar mai chinui atat cu ideea asta.
M ar onora daca ar veni alaturi ptr promovarea ideii de necesitate a unei legi a competentei, caracterului, bunei credinte garantate de familii pe scurt MERITOCRATIE DAR CU GARANTIA SUPREMA A FAMILIEI.

citatul si linkul din wikipedia aici:
"Democrația directă[modificare | modificare sursă]
Aveti toate informatiile importante aici https://ro.wikipedia.org/wiki/Elve%C8%9Bia#Democra.C8.9Bia_direct.C4.83