Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39307 Guvernul Ponta, nepăsare şi indolenţă pentru disponibilizaţii de la Oltchim

2015-06-03 09:35

Guvernul Ponta, nepăsare şi indolenţă pentru disponibilizaţii de la Oltchim

Ca urmare a întâlnirilor dintre deputatul Cristian Buican şi reprezentanţii persoanelor disponibilizate de la Oltchim în primăvara acestui an, în data de 19.03.2015, un număr de 10 deputaţi din judeţele Vâlcea şi Argeş şi cei patru senatori ai judeţului Vâlcea au depus un memoriu la cabinetului Primului-Ministru Victor Viorel Ponta şi la Ministerul Finanţelor Publice, prin care solicitau Executivului să analizeze posibilitatea cumpărării creanţei salariale a foştilor angajaţi disponibilizaţi de la Oltchim din fonduri de la Bugetul de stat, pentru a stinge conflictul social cauzat de această problemă. Prin intermediul unui răspuns transmis pe adresa Parlamentului României, înregistrat la cabinetul Ministrului de Finanţe cu nr. 527081 din 28.05.2015, domnul Eugen Orlando Teodorovici, cu un cinism incredibil, se spală pe mâini de problema întârzierilor nepermise privind plata salariilor compensatorii salariaţilor disponibilizaţi de la Oltchim în anul 2013. Pentru ca tabloul nepăsării Executivului PSD privind această importantă problemă socială să fie complet, menţionăm faptul că Premierul Victor Ponta nu a vrut, nici până în acest moment, să răspundă la memoriul depus de cei 14 parlamentari.

Răspuns evaziv de la Ministerul Finanţelor

În răspunsul evaziv al Ministerului de Finanţe, nu numai că se încearcă inducerea ideii că potrivit prevederilor legale nu există cadru pentru adoptarea soluţiei propuse de cei 14 parlamentari la solicitarea persoanelor disponibilizate, dar se menţionează, negru pe alb, că „În ipoteza în care ar fi avansate sume din bugetul de stat în vederea «cumpărării» acestor creanţe salariale, cuantumul sumei recuperate va fi la acelaşi nivel cu suma avansată. Astfel că bugetul de stat nu va avea niciun beneficiu întrucât la suma avansată nu ar putea fi adăugate eventuale accesorii sau dobânzi,…”. Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că din acest paragraf extras din răspunsul venit de la Ministerul de Finanţe se poate observa, foarte clar, cinismul şi demagogia reprezentanţilor PSD faţă de cea mai importantă problemă socială a judeţului Vâlcea şi faţă de drepturile unui număr destul de mare de cetăţeni români. Mergând pe acelaşi raţionament dispreţuitor, pentru prima dată într-un document oficial al Guvernului, se ia în calcul falimentul SC Oltchim SA, caz în care, conform aceluiaşi document venit de la Ministerul de Finanţe, „categoria creanţelor salariale este previzionată a încasa 0% din sumele înscrise la masa credală. Astfel încât sumele avansate de la bugetul de stat nu vor putea fi recuperate în caz de faliment, ca urmare a eşuării planului”.

Buican acuză nepăsare şi indolenţă

Parlamentarul Cristian Buican acuză Guvernul Ponta de nepăsare şi indolenţă şi solicită de urgenţă adoptarea din partea Executivului a unui angajament scris, în sensul asumării, în orice variantă de lucru a companiei S.C. Oltchim SA., a acordării plăţilor salariilor compensatorii a persoanelor disponibilizate de la Oltchim în anul 2013, aceste sume reprezentând un drept al foştilor angajaţi şi nu beneficii nemeritate, aşa cum sunt tratate de către Ponta şi gaşca PSD. În finalul răspunsului venit de la Ministerul de Finanţe, domnul Eugen Orlando Teodorovici încearcă să se spele pe mâini de problema socială privind plata salariilor compensatorii ale persoanelor disponibilizate de la Oltchim, menţionând faptul că „Comisia Europeană nu ar aproba un ajutor de stat de natura celui propus prin adresa transmisă” şi că „este necesar obţinerea unui punct de vedere pe această speţă din partea Consiliului Concu_renţei, în calitate de autoritate responsabilă cu gestionarea legislaţiei în domeniul ajutorului de stat”. Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, este de părere că în cadrul Guvernului Ponta există o lipsă de răspundere şi o practică a pasări responsabilităţii, plata salariilor compensatorii ale disponibilizaţilor de la Oltchim, dar şi alte probleme precum plata lucrărilor efectuate la pârtia de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului fiind cele mai importante exemple în acest sens.

Cel mai cinic şi demagog Guvern

„În ultimii 25 de ani, România nu a avut un Executiv mai cinic, mai demagog, mai lipsit de responsabilitate şi mai incompetent decât Guvernul Ponta. În ultimii ani, am iniţiat o serie de demersuri parlamentare, memorii şi adrese pe marile probleme ale judeţului Vâlcea, cum ar fi construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti, plata lucrărilor de la pârtia de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului, plata salariilor compensatorii ale disponibilizaţilor de la Oltchim, alocarea fondurilor guvernamentale privind lucrările de infrastructură locală sau pentru calamităţi, şi de fiecare dată m-am lovit de un zid de cinism şi nepăsare. PSD-iştii din Executiv nu numai că dau dovadă demagogie, dar nici măcar nu încearcă să înţeleagă problemele ridicate. Parcă sunt imuni la problemele cetăţenilor şi ale autorităţilor locale şi judeţene. Îşi pasează responsabilitatea de la unul la altul, de la o instituţie la alta, cum nu am mai văzut până acum. Dacă e să vorbim de Victor Viorel Ponta, pot să vă spun că nesimţirea acestuia este atât de mare încât nici nu catadicseşte să răspundă la problemele ridicate, chiar dacă în mod normal ar fi obligat, conform prevederilor legale. Eu intenţionez să mă adresez instanţei, pentru că am văzut că doar aşa îl putem determina pe marele demagog Ponta să respecte Legea. Nu numai că minte continuu, dar dovedeşte în fiecare zi că nu are pic de respect pentru Lege şi aplicarea ei. De problemele oamenilor sau de cele ale administraţiilor publice locale şi judeţene nici nu mai vorbesc, pentru că oricum sunt convins că Ponta nu are capacitatea intelectuală să le înţeleagă, darămite să le şi rezolve” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

http://viatavalcii.ro/index.php/

Raspunsuri

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#39308 Re: Guvernul Ponta, nepăsare şi indolenţă pentru disponibilizaţii de la Oltchim

2015-06-03 11:33:55

#39307: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM.SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. - Guvernul Ponta, nepăsare şi indolenţă pentru disponibilizaţii de la Oltchim 

 Un calau neindemanatic: Victor Ponta

Un călău neîndemânatic: Victor Ponta

" A început devreme, în septembrie 2012, cu Oltchimul. S-a hârjonit cu Dan Diaconescu într-o panaramă de privatizare ratată, după care a lăsat lucrurile să se rezolve de la sine. Nu s-au rezolvat nici până în ziua de azi. Combinatul încă se zvârcoleşte pe eşafod şi mii de oameni din industria orizontală umblă bezmetici cu căpăţânile atârnânde: nici să moară nu pot, nici să trăiască n-au cum.

Dar atâţia şi atâţia oameni cu ce i-or fi greşit lui Victor Ponta? "

Citeste mai mult: adev.ro/ngqr2l

 

Un calau neindemanatic: Victor Ponta

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

UNDE SUNT BANII????  

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA