S.O.S. familia!

Quoted post

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

2013-08-25 09:32

Daca astepti ca cineva sa te faca sa te simti bine in pielea ta, esti pe drumul gresit. Intai descopera-ti potentele de om, e un sfat.

Si apoi, ca sa incheiem aici discutia, am sa citez un prieten care sigur nu s-ar supara sa postez aici cuvintele lui bine alese, care consider ca vin ca o manusa peste tot ce se spune aici. El zice asa:

"Viața acestui neam, precum și a altora, a început cu Hristos. Fă cunoscut posterității acest lucru și vei realiza totul. Dar fă cunoscute studiile și cercetările celor ce nici măcar nu visează să interpreteze întreaga istorie în cheie duhovnicească și nu vei obține decât o perpetuă interpretare în cerc... . Nu ar fi baiul atât de mare dacă, atât omul în particular, cât și omenirea în general nu ar avea un sfârșit al timpului său.
Cercetari? Teorii? Ipoteze?... Și - cel mai grav - adevăruri?! Dacă niciuna dintre acestea nu conduc decât la gonflarea idolului Eu, iar nu la Adevărul, atunci ce să conserv și ce să dăruiesc posterității, sărac fiind eu însumi? Doar pierdere de vreme, care vreme este scumpă... . Vorba lui Noica, mă înregimentez în groasele rânduri ale celor ce merg în cerc "dintru devenire întru [sterilă - n.mea] devenire. Ori mai ales noi, cei ce ne socotim aleși (căci în Biserică suntem, nu ca cei chemați ce încă nu au la îndemână lumina cunoștinței...), ar trebui să ne sârguim a pași "dintru devenire intru ființă" (e continuarea ideii lui Noica, marele gânditor creștin) și a-i învăța și pe ceilalți așa... . Cui i se dă mult nu sărăcie i se cere. Iar dacă sunt om al Cuvântului, cuvânt corect să cuvânt, nu vorbe."

si...

"Ne irosim și timpul și banii și energia aiurea, pentru că nu ne hotărâm o dată serios să punem început bun. Ba, ca și cum această pagubă nu ar fi de ajuns, încercăm să-i "îmbogățim" pe alții cu neagoniseala noastră . Și ăsta e singurul motiv pentru care suntem în starea care suntem, am ajuns de batjocura dracilor. "În sensul teologic și spiritual..."; dar sensul teologic și duhovnicesc s-a dat pentru a fi întrupat în faptă! Așa cum un proiect nu rămâne - sterp - doar în stare de proiect decât dacă lucrătorii dorm pe ei sau discută discuții... "

Aceasta petitie este un proiect.

Raspunsuri

Musafir

#1114 Re:

2013-08-25 09:38:27

#1113: Dana Captilin -

Aceasta petitie este un proiect.

Să dea Dumnezeu să nu rămînă sterp!

Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...