Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Musafir

/ #1779 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-05-14 19:18

#1777: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nu, dragul meu 5-6% din TOTALITATEA universitatilor si facultatilor de medicina functionez din banii nostri (de altfel mai mult decat 5-6%, dar chestia cu PIB-ul / cap de locuitori am discutat deja).

In tara asta sunt 12 universitati de medicina. Deci, daca noi contribuim in 6,6% la bugetul statului (conform procentului din populatia totala - desi in realitate platim mult mai mult, PIB-ul per cap de locuitori fiind mai mare in zonele locuite de maghiari decat in Moldova, Dobrogea, Muntenia, etc. - dar sa fim permisivi si sa vorbim doar despre 6,6%), atunci avem dreptul de 6,6% din TOTALUL locurilor din tara. Adica sunt doua posibilititi:

1. Ori infiintati catedre si linii de predare maghiare la FIECARE UMF din tara (inclusiv Galati, Iasi, Bucuresti, Cluj, Timosoara, Brasov, etc.) si ne acordati 6,6% din locuri la fiecare institutie

2. Ori ne dati toate locurile (adica in mod logic 6,6 % din nr total al locurilor) la o singura institutie, cum a fost si pana acum (la UMF Tg. Mures). Iar asta ar insemna 80% din UMF Tg. Mures (sau oricare alta din tara). 6,6% din 12 institutii fiind exact 0,8 (adica 80% dintr-o institutie).

Insa noi NICI ATATA NU AM CERUT - ci doar 0,5 (50%, adica JUMATATE) dintr-o singura institutie (asta insemnand doar 4,1% din total) si voi nici asta nu ati vrut sa ne acordati.

Deci atat despre obraznicie....

Cand o minoritate de 6,6% cere doar 4,1% din totalul institutiilor/facultatilor/locurilor si majoritarii nici asta nu vreau sa accepte, nu stiu care dintre cele doua parti ar fi obraznici...

(adica stiu, bineinteles, stiti si voi foarte bine ce faceti)