Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

MUSAFIR

/ #2823

2012-03-18 11:18

am studiat 5 ani la umf tg. mures...si cand am dat examen de admitere pe locurile bugetare, romanii aveau 24 de locuri si ungurii 26.......in timpul facultatii, ei invata si sustin exam in lb maghiara......se exprima in lb materna..atunci nu inteleg de ce se vrea asa ceva, cand au drepturi egale (sau poate mai multe ) cu romanii.....acum traiesc in Germania, si ca sa pot profesa, obligatoriu imi trebuie examen de limba germana....asa este corect, daca vrei sa te integrezi si sa traiesti intr-o tara, trebuie sa respecti legile si constitutia tarii respective.
Maghiarii, ca si alte nationalitati, sunt cetateni romani, de alte etnii, ca sunt maghiari, sasi, macedoneni, turci sau altii, sunt in primul rand cetateni romani, si in consecinta trebuie sa respecte legile si constitutia statului de drept......daca nu sa-si faca bagajelul si sa plece in Ungaria, sa isi ceara acolo drepturile de cetateni unguri.......In alte tari traiesc nu 2 milioane de etnici, si poate 7 milioane, 10 milioane, dar niciunul nu cere drepturi, care nu i se cuvin.....pacat ca pentru osul puterii se creaza astfel de situatii, din care sufera , in cazul de fata niste studenti din ultimul an pregatitor, spre un viitor incert...RUSINE BASESCU , RUSINE UDMR, RUSINE CELOR CARE SUNT ACOLO A APERE INTERESELE CETATENILOR.......