Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #2743

2012-03-18 00:28

Exista o epoca in care maghiarii pe care-i aveam prieteni, isi doreau invatzamantul alaturi de romani, chiar invocau superioritatea de netagaduit in stiinte a romanilor. Acum , cand ,,epoca" si ,,epocal" este sa obtii indiferent care diploma, cu indiferent cat de putina cultura pt ca un filon politic te va trage si unge intr-o ,,dregatorie", este firesc sa iti doresti scopul pt ca mijloacele palesc. Doamne, daca esti drept pune-i pe toti sa-si confirme licentza printr-un test complet obiectiv. Doar atunci Vanghelie nu mai este (l)egal cu mine. Doar atunci maghiarii doctori vor intelege ca, insasi meseria de medic, este nobila in orice limba, dar sublimul il reusesti in limba celui cu care comunici !!!!!!!!!!!!! Sa inteleg ca diplomele vor fi scrise cu caractere maghiare, ca insemnele medicilor vor fi maghiare, ca stampila va fi autentificata in limba maghiara iar eu, daca mor langa un medic maghiar am vina ca nu am stiut sa zic ,,ajutor" in limba maghiara. Le doresc sa faca orhestre in limba maghiara, sa picteze si sa sculpteze in limba maghiara, sa-si legene copii si sa-si planga mortii in limba maghiara dar sa nu ma puna pe mine contribuabil, sa-i platesc studiile ca sa merg la translator sa-mi explice de ce sufar eu.
Dumnezeu sa le dea gandul cel bun pt ca ei cultiva vant fara sa inteleaga ce vor culege !!!