Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #2371

2012-03-17 10:45

Consider medicina intre primele 2 discipline de importanta vitala pentru om, linga scoala-educatie.
Consider ca fiecare persoana care este cetatean al unui stat trebuie sa cunoasca obligatoriu si vorbeasca limba acelui stat ( pe linga limba materna, daca e cazul).
Nu am nimic impotriva sa cunoasca si sa vorbeasca si alte limbi, caci este un avantaj pentru sine si pentru comunitate - cultura e comunicare !!!
Din toate nemultumirile create mai mult sau mai putin arbitrar cu minoritatea maghiara, un singur lucur nu am inteles: de ce se accepta compromisul?
Avem o Constituie pe care , chiar cei de la putere nu o respecta! In Romania limba oficiala este limba romana! Stop!
Nu as fi scris astea, dar realitatea este dureroasa. Communitati intregi de oameni nascuti, crescuti," educati" in Romania noastra nu stiu limba tarii lor. Urmaresc numai programele televiziunilor maghiare, stiu tot ce se intimpla in tara vecina, dar nu si din tara lor- fapt cotidian, legi, drepturi, obligatii...Din acest motiv sint ca intr-un arest benevol, la domiciliu.
Nu au de lucru sinu pot pleca in alta parte si nu neaparat pentru ca nu stiu limba romana. Cel mai tragic este faptul ca NU VOR SA INVETE ROMANESTE!!!
Am cunosutc aceste adevaruri in localitate Ghelinta -Covasna)
Cine le inoculeaza acest lucru ?
Tot aceia care au creat starea de disensiune in Ardeal.

UMF_ Tirgu Mures este o perla a invatamintului universitar, aici se vine sa se invete medicina, arta tratatii si vindecarii omului cu trupul bolnav.
De ce stricati ceva care functiona foarte bine ???
Cui foloseste acest Lucru?
Asa cum aici vin sa invete tineri din oricare alta tara, cei ce doresc neaparat medicina in limba maghiara, sint liberi sa mearga in Ungaria. Nu ii opreste nimeni, cu atit mai mult cu cit statul vecin ii si sustine financiar.
Sa facem pace pentru binele tuturor.
Doamne ajută! Istenem segits!