Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Musafir

/ #2248 Re: .....

2012-03-17 00:13

#2203: Attila - .....

Nimeni nu este vinovat ca cetatenii romani, indiferent de etnie, nu cunosc limba romana. Si medicii romani au dreptul sa profeseze unde doresc in tara lor si nicio lege nu ii poate obliga sa vorbeasca limba unei minoritati, oricare ar fi aceasta (medicul nu este functionar public!!). Niciodata romanii nu au  fost mai discriminati ca acum, cand interese meschine, de ordin politic, invrajbesc in mod gratuit pe romani, indiferent de etnie. Pentru ca, toti suntem cetateni romani (ne place sau nu ne place, asta este!!!), indiferent de etnie. Inclusiv cel care nu cunoaste limba romana este cetatean roman. Nu cred ca a fost o idee politica buna, liderii UDMR ar fi trebuit sa fie mai preocupati de alte probleme mai importante, inclusiv de nivelul de trai al minoritatii maghiare. Cred ca este un foc de artificii aprins cu scopuri meschine electorale, in care sunt atrasi etnicii maghiari si invrajbiti cu bunastiinta, maghiarii si romanii. Astfel, etnicul maghiar mai uita ca tva-ul a crescut, cresterea economica este negativa, investitiile - lipsa (vai si-amar in Harghita si Covasna), bugetarii etnici maghiari (medici, profesori, functionari publici etc) au beneficiat de reduceri consistente, rata somajului si a celor fara un loc de munca este foarte mare (mai ales in Harghita si Covasna), imprumuturile facute de Romania sunt suportate si de etnicii maghiari..etc...Deci, o strategie ieftina, cu iz electoral si fara beneficii reale pentru toti (romani, maghiari germani etc). Pentru ca etnicul maghiar stie ca fara UDMR, nicio coalitie nu ar fi rezistat!! Liderii UDMR vorbesc corect si fluent romaneste (chiar mai corect decat multi politicieni romani) si au avut acces la multe fotolii ministeriale si datorita acestui fapt. Ei stiu cel mai bine cat de important este sa vorbesti corect si fluent limba romana.....cat de important a fost pt. ei ca au facut studiile in limba romana....Si atunci, demersul lor ma uimeste si cred ca nu aduce niciun beneficiu celor care vor da un rezidentiat in limba romana........O vorba spune insa ca fiecare pasare pe limba ei piere.....