Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

Musafir

/ #5382

2012-01-13 09:18

Cand Raed Arafat a reusit sa introduca SMURD-ul in sistem militar a facut foarte bine, pentru ca a micsorat timpii de interventie si astfel abulantele ajung acum in cateva minute nu o ora sau mai mult cum er inainte.
Acum se opune privatizarii pe motiv ca cu siguranta primul ajutor nu va fi dat la nivelul pe care paramedicii il dau(care vin rapid si dau un prim ajutor calificat prin cursurile pe care le au). Este mult prea domn sa recunoasca ca sunt unii asistenti si chiar doctori- fara a generaliza- si de pe ambuntele de stat care nu stiu sa folosesca un defibrilror si unde sa puna electrozii. La Pompieri toti paramedicii stiu asta. Daca pe ambulanta se intampla asta va dati seama ca la privat va fi o nebunie, mai ales ca nu ii poti controla asa de des, si daca nu va mai fi Arafat sa faca controale inopinante , oare cine va face acest lucru?. Si cum poti dovedi ca nu s-a acordat primul ajutor la nivel normal? Asteptand intervenii private soldate cu decese. Cine este pentru a introduce sitemul privat in Romania se condamna si chiar isi comdamna copii la moarte prin indiferenta si neprofesionalism. Paramedicii nu sunt indifierenti, ei executa ceea ce au invatat si o fac bine.O secunda conteaza pentru un om in suferinta. O gura de aer (un tub de oxigen montat) sau un impuls la inima ( o defibrilare)facut la timp si nu dupa 1 minut sau deloc salveaza vieti. Paramedici fac asta foarte bine in momentul de fata , dar cu sigurant cei de pe privat nu au de ce ... sa se complice .. in a acorda un astfel de ajutor, cand pot sa nu o faca si daca supravietuieste pacientul bine, daca nu e vina bolnavului ca nu a trait, ei au fcut tot posibilul. Si acum ca a plecat Arafat cine sa-i mi controleze. De el le era frica ca venea si la 2 noaptea si le punea intrebari daca stiu sa-si faca meseria, si ii descoperea pe incompetenti si ii dadea afara din sistem sau nu le mai permite sa lucreze pe urgente daca sunt incapabili.Este un profesionist in slujba omului si noi avem bafta ca s-a dediat tarii nostre. Nu stiu pana cand...pentru ca omenii valorosi sunt umiliti de niste incapabili cu functii care cred ca daca au functie si putere au si dreptate si sunt si intelgenti, dar sper totusi ca va continua si va reusi.
Felicitari pentru ce ai factu Raed Arafat si iti multumesc ca sti sa iubesti omul care desi nu te merita, si te loveste, tu te sacrifici luptand pentru binele lui.