Spune NU desfiintarii SMURD!RESPECT RAED ARAFAT!

un_informat

/ #561 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: intrebare

2012-01-04 15:01

#554: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: intrebare

eu nu mint, tu esti neinformat. in caz de cutremure sau alte calamitati, sunt obligati sa intervina coordonati de Comitetului pentru Situaţii de Urgenta al Ministerului Sănătăţii ori Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă iar contravaloarea cheltuielilor prestate ca urmare a acestor solicitari va fi decontata, la tarifele din sistemul de asigurari sociale de sanatate, din FNUASS, din bugetul de stat ori din bugetul local, potrivit dispoziţiilor legale. Vezi titlul V, capitolul 4 aliniatul 5 din noul proiect de lege al sanatatii.

privatul o sa mearga la concurenta cu sistemul public numai daca ofera servicii superioare (personal calificat, aparatura moderna si viteza in timpii de raspuns) celor de la stat. iti spun eu, ca in caz de accident grav ai prefera sa platesti bani sa vina un privat cu elicopterul decat sa astepti dupa ambulantele din trafic.

cand au aparut facultatile particulare nimeni nu s-a plans ca dispar cele de stat gratuite si de altfel nici nu s-a intamplat asta. acelasi lucru se intampla si acum. oricum exista deja spitale, clinici private in sistemul medical romanesc de multi ani si cu toate astea n-au disparut spitalele cu asistenta si internare gratuita. niciodata un corespondent in privat nu a eliminat unul de la stat, nici in Romania, nici oriunde altundeva in lume. asta e o gogorita de adormit copii care nu tine.

sistemul public de urgenta ramane asa cum este acum, iar concurenta privata nu este pe banii statului. nu spune nicaieri in lege ca vor primi bani de la stat.

ca sa te lamuresc, daca eu platesc 4 mil pe luna asigurari de sanatate, vreau ca atunci cand am nevoie de asistenta sa beneficiez de servicii conform contributiei mele, nu conform mediei. eu muncesc pt banii aia. in momentul in care apelez la privat, acesta isi va trage bani din asigurarile MELE de sanatate si daca nu acopera voi plati in plus. daca asigurarea mea nu acopera servicii private, voi apela la SMURD si voi astepta ambulanta lor.

numai cei care nu platesc asigurari medicale la stat au o problema cu asta. eu platesc si ca urmare vreau sa fiu tratat cu respect.