Romanii ii cer premierului britanic drepturi garantate

Musafir

/ #2409

2016-06-30 20:42

Sunt medic roman si lucrez de 4 ani intr-un spital din Marea Britanie. Pe linga faptul ca muncesc din greu, zi si noapte, tratind/ ingrijind, fara discriminari, pacienti britanici de toate virstele, etniile si orientarile religioase, imi platesc onest absolut toate taxele, impozitele si asigurarile de sanatate- la care nu am apelat nici macar o data pina in prezent!) La fel ca si multi alti colegi de ai mei de aici ( atit romani, cit si din alte tari europene si nu numai) sunt extrem de ingrijorat de escaladarea neasteptata si surprinzatoare a extremismului si xenofobiei in ultimele zile, dupa aflarea rezultatelor referendumului. Premierul David Cameron ( care a deschis , total neinspirat, o adevarata cutie a Pandorei petru intreaga Europa, prin organizarea referendumului) si-a cerut scuze pentru aceste incidente si a cerul Politiei sa investigheze cu seriozitate toate cazurile prezentate in media; acest lucru nu este insa suficient, cu atit mai mult cu cit, in urma referendumului, cele 2 mari partide politice traditionale se afla intr-o degringolada absoluta si o criza de leadership care ameninta sa se prelungeasca . Cetatenilor est-europeni care muncesc si traiesc aici in conditii legale trebuie sa li se acorde GARANTIA guvernului britanic ca drepturile lor sunt si vor fi protejate.(Marius)