SA FIM ALATURI DE PARINTELE BERINDEI DIN TOPLITA!

lazar Costel

/ #153

2016-02-22 22:18

Sper ca e doar un zvon. Eu pot sa inteleg ca biserica are legile, canoanele si ierarhia ei. Mai pot sa inteleg ca e dreptul pestelui (in cazul de fata conducerea BOR) sa sara pe uscat. Ceea ce nu inteleg este autismul si autarhia conducerii bisericii care nu tine cont cu dispret de o comunitate intreaga. Caci nu altceva este decizia de a inlocui un preot iubit de comunitate, in conditiile in care Biserica este intr-o grava criza de imagine. Credinciosii formeaza Biserica (eclessia, cum am scris si mai sus) dar se pare ca noi nu suntem buni decat sa aparam orele de religie din scoli sau sa semnam petitii pt. familie si altele. Cand se va tine cont si de parerea credinciosilor atunci se va petrece reforma si in BOR. (Petre Tutea spunea dealtfel ca in BOR reforma inca nu a avut loc.) Statutul Sagunian pe care am inteles ca vor sa-l schimbe dupa 15o de ani prevede contributia enoriasilor in proportie de 2 treimi in luarea deciziilor. In ritmul asta vor ramane bisericile goale, obiecte muzeale. Sa va uitati pe site-ul timesnewroman. Calul de bataie e Daniel. Intamplator? Iata ca nu, vedem si noi toplitenii. Cred ca normal ar fi o consultare a credinciosilor inainte de astfel de hotarari. Numai Biserica si armata iau decizii in tara asta fara sa le explice. Dar macar armata nu se revendica revelata de Dumnezeu. Sper sa fie doar un zvon sau sa se revina asupra deciziei. Oricum un rol putem avea si noi prin prezenta la biserica miercuri, aratandu-le ierarhilor ca ne pasa si nu suntem dispusi sa acceptam orice  numai ca "asa vrea Domnul". Imi asum cele scrise cu semnatura. Prof. Lazar Costel Cristian