Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #42701 Noul administrator special vede listarea Hidroelectrica în 2017 BURSA 31.07.2015

2015-07-31 06:58

Noul administrator special vede listarea Hidroelectrica în 2017 BURSA 31.07.2015

 *  Bogdan Stănescu: "Trebuie să vedem cum stă societatea pe propriile picioare, după ce iese din insolvenţă"

 Bogdan Stănescu: "Listarea companiei în insolvenţă nu este o soluţie fezabilă, profesionistă".

Bogdan Stănescu, noul administrator special al Hidroelectrica SA, care este şi directorul direcţiei societăţi comerciale din Ministerul Energiei, vede posibilă listarea companiei în cu_rsul anului 2017, la aproximativ un an distanţă de la ieşirea din insolvenţă.

Domnia sa ne-a declarat: "Trebuie să vedem cum stă societatea pe propriile picioare, după ce iese din insolvenţă. Vom avea manageri şi administratori numiţi în baza ordonanţei 109 privind guvernanţa corporativă. Eu îmi doresc ca societatea să iasă din insolvenţă în primul semestru al anului viitor. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, judecătorii trebuie să soluţioneze toate contestaţiile din dosar".

 Reprezentantul Hidroelectrica ne-a precizat că listarea companiei în insolvenţă nu este o soluţie fezabilă, profesionistă şi a adăugat că autorităţile vor face o nouă analiză asupra momentului oportun pentru un IPO (n.r. ofertă publică iniţială) după ce se închide procedura.

"Azi, datele ne arată că listarea este cea mai bună soluţie pentru companie. Paşii de pregătire a listării pot fi făcuţi şi în insolvenţă", a completat Bogdan Stănescu.

 Domnia sa ne-a menţionat că Hidroelectrica se află pe finalul unei reorganizări de succes în insolvenţă, iar schimbarea administratorului special nu reprezintă o ruptură în acest proces: "Măsurile de reorganizare implementate până acum vor avea continuitate. Relaţia mea cu Remus Borza, administratorul judiciar, este sinceră şi corectă. Este normal ca statul să îşi dorească o colaborare strânsă cu administratorul judiciar pentru ca împreună să ducem cu succes societatea în afara insolvenţei. Eu am experienţă în calitate de administrator special la Oltchim, combinat pe care mulţi îl credeau în faliment. Faptul că Oltchim se ţine acum pe propriile picioare şi că dă semne timide de revenire este o dovadă că, dacă o societate este administrată corect, atunci poate sta fără probleme în piaţa pe care activează".

 Noul administrator special al Hidroelectrica spune că, în activitatea sa din companie, se va baza pe directori şi specialişti şi că îşi doreşte să facă o evaluare a managerilor pe criterii de performanţă. Bogdan Stănescu şi-a propus să aibă discuţii şi cu toate sindicatele, şi cu directorii din sucu_rsale, ca să asimileze informaţiile necesare administrării companiei cât mai repede.

 "Sper să facem o echipă şi să construim ceva împreună, nu să ne arătăm ambiţii şi orgolii care nu duc la nimic bun", a conchis domnia sa.
     Acţionarii Hidroelectrica au decis, marţi, înlocuirea lui Gabriel Dumitraşcu din funcţia de administrator special al companiei, aşa cum a anunţat ziarul BURSA în exclusivitate, în ediţia din 11 iunie.
     Ideea listării Hidroelectrica în insolvenţă a fost lansată în priimăvară de administratorul judiciar Remus Borza, deşi compania nu a scăpat de emoţiile luptei în justiţie cu "băieţii deştepţi" din energie. Iniţial, domnia sa estima ieşirea din insolvenţă în primul semestru al acestui an, dar termenele de judecată din dosare i-au dat planurile peste cap. Domnul Borza nu a ascuns faptul să îşi doreşte listarea chiar şi în insolvenţă, dacă Hidroelectrica nu finalizează procedura până în mai anul viitor, în ciuda faptului că şeful Executivului, Victor Ponta, a exclus această variantă şi că mulţi analişti au avertizat că ideea este păguboasă, în ciuda rezultatelor financiare foarte bune ale companiei.

Societatea a înregistrat, în primul semestru, un profit de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decât cel raportat în perioada similară a anului trecut, când societatea a avut un profit de 510 milioane lei, potrivit datelor publicate de administratorul judiciar. Şi cifra de afaceri aferentă primelor şase luni din 2015 a fost mai mare cu aproape 300 milioane lei comparativ cu perioada similară a anului trecut, respectiv de 1,851 miliarde lei faţă de 1,554 miliarde lei. Creşterea cifrei de afaceri s-a datorat unei producţii mai mari înregistrate de companie în prima jumătate a anului 2015, când a produs 9,6 TWh, cu 1,1 TWh mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Administratorul judiciar a mai anunţat că, în data de 20 iunie 2015, a fost achitată ultima tranşă din cele 24 aferente masei credale, Hidroelectrica fiind singura societate în insolvenţă din ţară care şi-a plătit datoriile la valoarea nominală. Compania a achitat 3,817 miliarde lei din totalul celor 4,313 miliarde lei înscrise la masa credală, suma de 496 milioane lei rămasă în continuare de achitat fiind reprezentată de rate aferente creditelor şi liniilor de credit ce au scadenţă până în 15.09.2021.