Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație

Musafir

/ #214 Re: Re: Re:

2015-03-05 12:57

#213: M-am saturat de prostie - Re: Re:  

Citat:De cand interpretam jertfa oamenilor pentru libertate in cadrul evenimentelor din 1989 ca fiind pentru biserica, cand ei au luptat pentru LIBERTATE...

De când 45 de ani s-au dărâmat biserici- unele monument istoric, de când materialimul dialectic și ateismul erau singurele acceptate de regimul securist, de când activitatea bisericilor era strict monitorizată de Securitate, iar preoții nu aveau voie să spună prea multe lucruri nici măcar în biserică, de când, ca să ai un dosar curat, trebuia să fii un element de tip nou, să nu te cununi la biserică, să nu-ți botezi copilul etc.

Dacă s-a uitat, sau unii nu ȘTIU, nu se făcea nici măcar cruce când se trecea pe lângă biserică, iar cei din cadrul armatei de pildă, se fereau chiar să intre într-o biserică.

Și de când religia a fost furată sau interzisă tuturor, iar epurarea credincioșilor și preoților s-a făcut în anii 50 prin trimiterea în inchisori și la canal.

DA, oamenii au crezut că libertatea le va reda religia  în școli, in biserică chiar, că vor putea din nou să-și construiască după 45 de ani biserici, că nimeni, NICIODATĂ nu le va spune că sunt proști și inculți pentru că ei cred în Dumnezeu la fel ca și străbunii lor.