Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Musafir

/ #1304

2014-11-21 09:22

Desi am votat pentru aceasta petitie, nu sunt neaparat de parere ca religia trebuie neaparat predata in scoala. Eu NU am invatat religie in scoala, in vremea comunista era un lucru aberant, dar educatia din familie a pus bazele credintei ortodoxe in sufletul meu. Exemplul personal al parintilor cred ca e de o mie de ori mai valoros decat oricate ore de religie in scoala. Trebuie sa nu uitam ca sistemul de invatamant din Romania nu este unul din cele mai bune (eu sunt de formatie profesor-dar am renuntat la aceasta profesie tocmai din dezamagirile provocate de sistemul romanesc) si ca impunerea unei discipline cu forta (sistem in care se dau note, competitie pentru cel mai bun, presiunile exterioare elevului si/sau profesorului) nu va avea efectul scontat. Religia este o problema de suflet si trebuie introdusa cu delicatete, fiecare om e sensibil intr-un anumit mod, intr-un anumit moment al vietii etc. Cred ca cel mai important rol il au parintii in viata elevilor, iar daca parintii nu au educatia religioasa adecvata nici un sistem educational nu va fi indeajuns de bun. As fi mai degraba inclinata sa accept o ora de educatie religioasa impartiala, de prezentare a faptelor, diferentelor intre religii, un gen de curs de cultura generala. Dar, din nou,acest curs va fi chiar periculos pentru elev, daca rolul parintilor nu este precumpanitor catre crestinism si daca ei nu incurajeaza elevul sa consulte un duhovnic bun de la varste din cele mai fragede (7-8 ani). Sa dea Dumnezeu sa fie un lucru bun pentru Romania si pentru viitorul ei si sa intoarca orice lucru negativ catre ceva bun si folositor sufletelor copiilor!