Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

papusica adevarului AJ

/ #424 papusica e revoltata si in(ex)citata

2014-02-16 11:15

Din jurnalul papusicii adevarului ....analogiile arheologi-romani versus detectoristi-triburi barbare imi place la nebunie, ma aprinde chiar si am un exemplu din istorie pentru el -- zdrobirea Legiunii XXI Rapax 3800 legionari romani de catre barbarii daci si roxolani in 92d.Ch Adamclisi.Deci uneori se poate ca si triburile "barbare" sa invinga legionarii romani.Referitor la cultura de tip "ha-ha-haiducesc" a detectoristiilor, dragii mei, mai bine haiduc legal in tara mea decat sa fac parte din regnul goldistiilor.Lupta anticomunista din 48-55 si nu numai poate fii un reper istoric pentru ce va sa vie, pentru ingradirea sau chiar interzicerea drepturilor acestor tineri entuziasti de a practica detectia de metale ca hobby.Ce vremuri, ce eroi saracu Ogoranu a stat ascuns 21 de ani in podul unei case, ce reprimare, ce rusine.
Papusica chiar e revoltata, am mai zis si "detectoristii e oameni" ca si voi, au studii unii chiar mai inalte(sic!) si practica detectia legal.Dragutul de Razvanel a propus legea asta stiti preabine, de ce nu faceti o petitie si despre asazisa eroare a dumnealui.Apropo de nume si identitati nu se dau aici deoarece represiunea in cadrul institutiilor si in cadrul populatiei de rand este un fapt obisnuit in societatea romaneasca actuala, oricum IP urile dezvaluie cu usurinta identitatea.Libertatea de expresie in mediul virtual este un drept castigat de parintii nostri,de bunicii nostrii, de copii nostri in 1989 decembrie(binenteles daca nu se aduc prejudicii grave de imagine), intrebarea papusicii unde erati in decembrie 1989 banuiesc ca pe strada, nu?
Acestea fiind zise papusica asteapta rezultatele grupului inchis GRU cu privire la soarta detectoristiilor romani, vor fii oprimati si se vor retrage in paduri la munte sau se va gasi o solutie suitable care sa fie de comun acord benefica: arheologiei romanesti, detectoristiilor si in parimul rand patrimoniului national?
Papusica adevarului va saruta tendentios si languros pe toti
ps kiss for all fans