Lasati cainii pe spatiile verzi din Bucuresti

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Lasati cainii pe spatiile verzi din Bucuresti

Musafir

2014-02-27 11:05

DACA AM PLECAT DIN TARA ...NU MAI AVEAM NICI O SPERANTA,SI INCREDERE IN CONDUCATORI...DACA S-AR SCHIMBA CEVA IN BINE PENTRU ANIMALUTE,CHIAR CU RISCUL UNEI REVOLUTII,AS VENI SA-MI DAU VIATA PENTRU EI
Geo

2014-03-03 17:57

Atunci sper sa nu mai vii in Romania caci tara asta pe care nu mi-am parasit-o dar a fost parasita de unii paraziti ca alde tine, nu are nevoie de specii ca tine si ca altii ca tine cu mentalitatea ta de hazna imputita. I-ati cainii si pupa-i in cur si spala-te cu javrele pe cap. Da? Nu va ducem dorul si lipsa, NOI, care am ramas in tara noastra....PRIBEGILOR!!! Ramaeti dracului acolo si sa nu auzim de voi, in vecii vecilor! Maaaarsh afaaar!!!

Musafir

2014-05-09 12:09

Tara nu are nevoie nici de cei ca tine Geo. Prin vocabularul utilizat dai dovada de "buna crestere" baza acestei minunate si frumoase tari - pacat ca-i populata :)
Din regnul animal faci si tu parte ( biped sau patruped ) tot animale suntem - singura diferenta o face discernamantul si posibilitatea de a face alegeri + diferentierea dintre bine si rau. Dar cred ca asa simple cum sunt explicatiile de mai sus nu te vor face sa intelegi ca vei fi mereu privit de catre "noi" ca o specie inferioara "javrei " pe care o pupam in nas si o plimbam in lesa :)

Musafir

2014-05-13 08:50

Daca toata lumea are acces pe peluze, cu cearceafuri sau jocuri outdoor, de ce nu pot si cainii noștrii sa se joace acolo.

Musafir

#5 Re:

2014-05-13 12:15

#4: -

Pentru ca o sa calcam in KKT cainilor vostri

mimi

2014-05-13 15:20

Pentru ca romani ca Geo au ramas in tara...de aia a juns Romania in halul in care a ajuns! Cum sa te astepti la civilizatie de la unii care refuza civilizatia... care inchid ochii la magariile politice asteptand ca altii sa vina si sa le faca ordine-n ograda...Ahhhhhhhhhh cat de multe sunt de spus... Intr-o tara civilizata, fiecare are drepturi si responsabilitati! Un caine in spatiul verde nu distruge cat boschetarii care dorm si-si fac veacul in tufe! In fapt, cainele...urmasul lupului...apartine naturii si o completeaza ca pe un tot...omul este cel care distruge totul in calea lui...inclusiv buna crestere!

Musafir

2015-03-11 07:31

legea 60/24.03.2004 privind ratificarea conventiei europene pentru protectia animalelor de companie,semnata la STRASBOURG la 23.06.2003 si publicata in m.o. 400/05.05.2004 nu are nici o relevanta pentru autoritatile romane ? nu se bat cap in cap abordarea europeana care acorda statutul de fiinta cu drepturi si nevoi specifice reglementate si enuntate strict in acesata lege si abordarea romanesca care trateaza cu deplin dispret patrupedul canin de companie ,cu statutul de obiect, netinand cont de minimele cerinte existentiale specifice ale acestuia? institutiile si autoritatile competente si intruite profesional in domeniu nu pot interveni cu precizari si recomandari autorizate in domeniu respectand astfel dreptul fundamental la viata normala a unui patruped , cu nevoile lui specifice,asa cum o face lumea civilizata?
alina

#8 amenda

2015-03-20 18:10

Acum 2 zile am primit amenda de la politia comunitara pt ca ma aflam cu catelusa mea, shih tzu de talie mica, care era in lesa,  in spatiu de relaxare respectiv spatiul verde de la coltul blocului, iar la 2 m de noi era un r...t de la oamenii strazii, probabil, de toata frumusetea... Mi-au fluturat un carnetel cu o lege care spune ca nu avem voie in spatiile verzi, gradinile publice etc. decat in locurile special amenajate care lipsesc cu desavarsire. Azi , era cu catelusa in gradina din fata blocului, care e ingradita, si e un fel de pubela publica pot spune , nicidecum un spatiul verde, si ma trezesc cu d-nii de la politia locala care au fost interesati daca am materiale de curatenie asupra mea. Dupa ce le-am aratat ca am un intreg sul de pungute nu doar una la mine, i-am intrebat daca am voie in acea gradina considerata spatiul verde, raspunsul a fost afirmativ atata timp cat curat mizeria lasata de animal ( lucrul care mi se pare de bun simt si consider ca toti detinatorii de animale ar trebui sa faca acest lucru). Ma intreb acum daca maine ma opresc cei de la politia comunitara si imi flutura iar legea in fata , ca nu am voie in gradina blocului, cam ce ar trebui sa fac ? ... 

Musafir

2015-05-13 18:32

Cred ca trebuie actionat in instanta pentru scoaterea din HG a partii cu spatiile verzi. Sunt convinsa ca un avocat bun ar avea castig de cauza. Este o ingradire a libertatii cetateanului care este stapan de animal de companie.

Musafir

2015-05-19 06:13

Pentru dezvoltarea societății.

Musafir

2015-05-19 08:51

Ca iubitor şi posesor de câine de companie, mă simt discriminat şi totodată lezat în drepturile mele de cetățean de legislația în vigoare. Mai exact, aceasta îmi încalcă drepturile constituționale la proprietate şi la exercitarea dreptului de proprietate, precum şi dreptul la liberă circulație. Înțeleg şi respect drepturile celorlalți, în sensul acesta fiind de acord cu penalizarea prin amenzi oricât de mari a celor care nu curăță după proprii câini. De asemeni, consider că obligativitatea purtării câinilor în lesă este o măsură excesivă, care trebuie abrogată, lăsând asta la latitudinea proprietarului, care răspunde pentru faptele propriului câine, potrivit legii civile sau, după caz, penale.

Musafir

2015-05-19 09:43

Atat ca iubitor şi posesor de câine de companie,cat si ca platitor de taxe si impozite mă simt discriminat  în drepturile mele de cetățean de legislația în vigoare. Atata timp cat parcurile sunt construite si intretinute si din taxele pe care eu le platesc mi se pare discriminatoriu sa nu pot beneficia de o plimbare relaxanta alaturi de patrupedul meu fara teama ca sunt urmarit de politistii locali exact ca un infractor.Sustin amendarea celor care nu isi strang resturile fie de la caini, fie de la copii.

Musafir

2015-05-19 09:52

Fiindca e o aberatie sa nu aiba ca inii voie pe iarba, este si o ingradire a drepturilor cetatenilor

Musafir

2015-05-19 10:01

Pentru o tara civilizata si NU pentru o intoarcere in comunism.
Pentru eliminare discriminarii de orice fel.

Musafir

2015-05-19 12:51

posesoare de caine golden si m.am saturat sa iau amenzi in parcul Ior datorita excesului de zel al celor din politia locala, avand in vedere fapul ca al meu caine isi face nevoile in tufe si nu pe ciment, bineinteles eu strangand mereu.DEasemenea am putea pe rand sa se modifice si legea aberanta cu mersul in lesa atata timp cat tu nu ai un caine agresiv si de care esti responsabol si cate nu prezinta pericol pt. nimeni.

Musafir

2015-05-19 14:13

Am semnat aceasta petitie deoarece si eu am un catel de companie si de fiecare data cand iesim cu el in parc, se gaseste cate un animal Biped, sa comenteze la adresa lui. Ca trebuie sa ne ducem cu el in tarcuri amenajate, ca ii deranjeaza prezenta lui, etc. Catelul nostru este de rasa, brac german cu par scurt, este foarte jucaus, nu latra, nu musca si un excelent companion. Toate cele bune!

Musafir

2015-05-19 16:02

Pt ca detin un caine care vrea si merita sa se joace pe iarba, nu printre masini sau pe trotuar

Musafir

2015-05-19 18:40

VĂ ROG STOPATI UCIDEREA CAINILOR NEVINOVATI IN ROMANIA,,

Musafir

2015-05-19 19:11

Pentru intrarea in normalitate.

Musafir

#20 Re:

2015-05-19 19:14

#2: Geo -  

Esti un oligofren limitat... si atat! Marsh!

Musafir

2015-05-19 19:23

Pentru ca este aberant ceea ce vor sa faca.Cum sa nu lasi cainele pe spatiu verde??Oriunde in lume este admis asta,dar se pare ca Romania nu face parte din aceasta lume.

Musafir

2015-05-19 19:42

Sunt activista in Germania ! Faceti um loc cu spatiul verde si pentru catei in Bucuresti Deveniti pentru numele lui Dumnezeu odata Capitala Europeana !

Musafir

2015-05-19 21:58

Pe langa faptul ca spatiile verzi sunt uscate si total neamenajate, acestea lipsesc cu desavarsire. Nu poate, sigur parcurile ar fi mai curate, ar exista mai putini cacati umani de copilasi sau adulti cu hartia langa, mai putine seminte, vome, scuipaturi, chistoace, seringe si multe alte gunoaie la propriu sau la figurat.daca prin parcurile unde se plimba legal acum numai ''marii'' iubitori de copii cu sau fara copii, s-ar plimba si iubitorii de animale responsabili cu copiii lor si cainii in lesa. Aceasta interdictie arata pe fata discriminarea practicata pe fata la noi in tara, de cand cu marea minciuna, neglijenta si afacere legea lui ionut.

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-05-19 22:24

Musafir

2015-05-19 22:43

Câinii, animale de companie, indiferent de talie, de rasă, vârstă sau sex, au devenit membrii de familie. Nu doar că sunt iubiți, crescuți de mici și îngrijiți ca un copil, dar unii sunt chiar trecuți la întreținere drept persoană. Dacă mai punem la socoteală inteligența și afectivitatea lor, am putea spune că sunt persoane nonumane, precum sunt recunoscuți oficial delfinii.
Având în vedere toate acestea, consider că aceștia ar trebui să aibe dreptul să meargă oriunde merg ca însoțitor al omului. Omul trebuie să răspundă de păstrarea curățeniei