Stopati afacerile oneroase cu caii din C.A.Rosetti

La 3-4 ani caii din zona Periprava-Rosetti sunt adunati cu frenezie si vanduti sub monitorizarea primarului Pocora de la primaria C.A.Rosetti actiune care duce probabil,la rotunjirea contului personal.Am casa de vacanta la Periprava de 7 ani si este a doua actiune de acest fel pe care o stiu dar daca vorbesti cu satenii ,practica este veche. Primarul Pocora este un tip versat si foarte alunecos acoperind actiunile cu vorbe frumoase, hotarari de consiliu, proprietari inchipuiti etc. Faptele sunt foarte clare:asteapta ca numarul cailor ce cresc in salbaticie sa renteze pentru efectuarea unui transport, inventeaza un motiv si face tranzactia. Daca erau animalele satenilor, cum incearca primaria sa prosteasca opinia publica, animalele trebuiau inscrise in registrul agricol si marcate cum sunt vitele din zona, de exemplu.Proprietarii de animale au si obligatii nu numai beneficii. Afirmatia cum ca ar fi caii satenilor este cel putin hilara, in cei 7 ani de cand merg in zona nu cred ca am vazut mai mult de 5 atelaje trase de cai, zona fiind saturata de autovehicole si tractoare. Deci daca nu sunt marcate nu au proprietar, restul sunt vorbe gaunoase de politician. Interesant este ca dl Liviu Mihaiu este acum foarte vocal dar precedenta vanzare de cai a fost facuta cand L.M. era guvernator; nu am auzit nici un comentariu sau actiune intreprinsa atunci de distinsul domn! Probabil ca acum este in "opozitie".Sper ca organizatiile de mediu guvernamentale sau nu, care consuma suficient de multe fonduri pentru monitorizarea faunei din delta sa gaseasca modalitati umane si normale pentru sec XXI si sa protejeze caii salbatici ca pe celelalte specii de animale salbatice ce traiesc in Delta Dunarii

Cristian Barbuliceanu    Contactați autorul petiției