Salvați Pădurile României !
Stop tăierilor ilegale de păduri !
http://www.fordaq.com/newsletter/3430/harta(1).jpg
Dezastrul din pădurile României: în ultimii 20 de ani s-au tăiat ilegal 366.000 ha de pădure, cauzând prejudicii de 5 miliarde de euro.
Click pe harta pentru a accesa Google Forest Watch!
Solicităm măsuri reale pentru combaterea tăierilor ilegale: orientarea controlului pe zone de risc, aplicarea EUTR 995/2010, urmărire prin GPS a maşinilor care transportă masă lemnoasă, operaţionalizarea SUMAL.
Stop falimentării şi înstrăinării pădurilor !
http://www.fordaq.com/newsletter/3430/Antena3.jpg
Sute de mii de hectare teren forestier au fost înstrăinate în perioada 2006-2013 către fonduri de investiţii străine. Unele tranzacţii au avut la baza retrocedări frauduloase – a se vedea, spre exemplificare, vânzarea munţilor Puru, Galbenu, Petrimanu, obţinuţi cu acte false şi înstrăinaţi unor investitori din Austria.
Click pe imagine pentru a urmari un documentar Antena 3: ”Peter Pilz , politician austriac:Voi aveti paduri ieftine si Guvern la fel de ieftin!”
Solicităm schimbarea reglementarilor silvice ,politicilor fiscale şi administrative , politici care prin suprareglementare, suprafiscalitate , abuzuri si hartuire conduc proprietarii de paduri către vânzarea proprietăţilor la preţuri derizorii sau către tăieri ilegale.
Pentru o alocare financiară echitabilă în viitorul PNDR pentru sectorul forestier !
http://www.fordaq.com/newsletter/27008/PNDR.png
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, a propus 0 (ZERO) EURO subvenţii din bani europeni pentru sectorul silvic în perioada 2014-2020. Proiectul PNDR a fost întocmit de firma austriacă GBI Consulting pentru 3,5 milioane EURO, fără TVA, conform unui contract din august 2013.
Click pe imagine pentru a urmari o prima propunere a alocatiilor PNDR
Solicităm, pentru pădurile României, măsuri de silvomediu şi protectie impotriva schimbarilor climatice, accesibilizare şi dezvoltare durabilă în viitorul Program Naţional de Dezvolatare Rurală 2014-2020!
Măsuri de sprijinire a prelucrării locale a masei lemnoase !
http://www.fordaq.com/newsletter/3430/Schweighofer.jpgFirma cu capital austriac Holzindustrie Schweighofer prelucrează anual peste 2,6 milioane metri cubi rasinoase , având o pozitie dominanta pe piata lemnului. Compania a anuntat investiţii într-o nouă fabrică care să ducă capacitatea totală de prelucrare la aproximativ 3,5 milioane metri cubi pe an. Capacitatea de prelucrare ar depăşi, în această situaţie, resursele forestiere de răşinoase care pot fi furnizate de pădurile României, conducând la supraexploatare şi tăieri ilegale.
Click pe imagine pentru o analiză a resurselor si prelucrării primare a lemnului de răsinoase in România
Obiectiv: crearea de locuri de muncă, prelucrare superioară a masei lemnoase şi dezvoltarea zonei rurale; descurajarea concentrării economice în prelucrarea lemnului.
Tobescu Constantin Contactați autorul petiției
Anunț de la administratorul acestui websiteAm închis această petiție și am șters informațiile personale ale semnatarilor.Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor (GDPR) solicită un motiv legitim pentru stocarea informațiilor personale, respectiv ca informațiile să fie stocate pentru cel mai scurt timp posibil. |