Desfiintarea examenului scris de titularizare in invatamant
Dupa experientele ultimilor ani si a faptului dovedit ca sunt din ce in ce mai putine posturi didactice pe perioada nedeterminata,precum si a lipsei de motivatie, determinare si interes a dascalilor de a invata doar pt posturi pe perioade determinate, se solicita revizuirea formalitatilor de intocmire a dosarelor precum si desfiintarea unui examen inutil de evaluare prin memorare si redare a unor continutiri ce n-au legatura cu practica ori realitatea de la catedra din invatamantul autohton. Ca atare , solicitam, restabilirea criteriilor de evaluare a dascalilor care solicita titularizare si care deja au dovedit pe tot parcursul facultatii ca pot memora, fara a face practica de calitate, ori prin dobandirea licentei. Exemple: un test grila, o proba practica la clasa , o evaluare psihologica, un interviu in cadrul scolii, sau in cadrul unei comisii de calitate , ARACIP, etc. Apoi in supervizare de min 1 an de catre un specialist pt a dobandi experienta si statutul de titular pe post sau in scoala. Aceasta forma de examinare care exista de peste 26 de ani si nu s-a schimbat, nu-si mai are rolul, scopul si relevanta intr-o societate informationala intr-o continuua si rapida transformare. Este o metoda arhaica, doar de context si irelevanta.
Semneaza :
Un grup de dascali care au obtinut de ani consecutivi note peste 7 si nu au obtinut posturi viabile, care si-au sacrificat familiile, pt invatare, copiii , concediile si viata personala pt salarii extrem de mici . Unii (multi) in prag de caderi emotionale . Totusi, pana cand? Exista cumva persoane competente (poate chiar din Ministerul Educatiei) care vor fi dispuse in a ne ajuta si a ne rezolva schimbarea? Sau ?
Nicoleta Draga Contactați autorul petiției
Anunț de la administratorul acestui websiteAm închis această petiție și am șters informațiile personale ale semnatarilor.Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor (GDPR) solicită un motiv legitim pentru stocarea informațiilor personale, respectiv ca informațiile să fie stocate pentru cel mai scurt timp posibil. |